Antena Căutare

Mircea Geoana implineste astazi 52 de ani

Presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, implineste astazi 52 de ani. Ii uram "La multi ani!"

"De ziua mea sunt bucuros ca am familia, prietenii si colegii apropiati alaturi de mine. E important sa ai alaturi oameni care tin la tine si te sprijina neconditionat. Insa, cand vezi atatia oameni necajiti si ingrijorati pentru ziua de maine, in jurul tau, nu prea iti vine sa sarbatoresti. Cred ca lucrul care ma intristeaza cel mai mult de ziua mea este faptul ca, parca, romanii si-au pierdut de tot speranta si increderea. Vara, oamenii sunt de regula mai relaxati si mai binedispusi, dar parca niciodata in Romania nu a fost o stare de spirit ca aceasta. Este o combinatie teribila de ingrijorare, tensiune, stres, nesiguranta, rautate. Imi e dor de vremurile cand oamenii zambeau mai mult pe strada, ca in copilaria mea. Imi lipsesc vremurile in care eram, daca nu mai buni, macar mai politicosi unii cu altii.

Nu am reusit niciodata sa ignor problemele din jur, de aceea aniversarea din acest an ma prinde la munca, incercand sa pun bazele unui Comitet National pentru Politici de Dezvoltare, un organism care sa reuneasca elitele societatii si care sa gaseasca acele solutii care sa ne faca sa mergem inainte ca tara. Cred ca viata romanului de rand va deveni mai buna doar in momentul in care guvernantii tarii, orice culoare politica ar avea ei, vor intelege ca singurul scop pe care trebuie sa il aiba este dezvoltarea Romaniei si a societatii romanesti. Pana atunci, o sa tot avem pseudoreforme, curbe si generatii de sacrificiu. Ca sa fie mai bine pentru romani, trebuie ca aceia care vin la putere sa adopte o noua filosofie de guvernare. Astept acel moment in care, in Romania, nu cetatenilor le va fi frica de guvernanti, ci guvernantilor le va fi frica de momentul in care vor trebui sa dea socoteala in fata cetatenilor.

Dupa 52 de ani de viata, dintre care 20 de ani petrecuti in interiorul sau aproape de mediul politic, daca ar fi sa trag o linie, as avea cateva regrete, dar cele cateva care sunt palesc in comparatie cu satisfactia de a fi facut lucrurile asa cum am crezut si am simtit ca ele trebuie facute. Regret, de exemplu, faptul ca nu am apucat sa fiu alaturi de familia mea pe cat mi-as fi dorit. Nu regret insa momentele frumoase din politica, desi poate unor oameni le-am acordat mai multa incredere decat ar fi meritat sau unora le-am intins o mana, pentru ca ei apoi sa uite.

Daca as avea o masina a timpului si as putea sa retraiesc cateva momente din viata mea, aceste momente nu ar fi deloc legate de politica, spre surprinderea multora. As dori sa retraiesc senzatia pe care am avut-o cand am devenit prima data tatic, la nasterea lui Alexandru; as dori sa retraiesc sentimentul pe care l-am avut la nasterea Anei-Maria; as dori sa retraiesc primele zile de scoala ale copiilor mei sau zilele in care au spus prima data cuvantul «tata».

Imi doresc ca in anii care vin sa am mai mult timp de petrecut alaturi de familie. Acesta este lucrul care imi lipseste cel mai mult. 2009 a fost un an extrem de dificil pentru noi, dar am iesit intariti din acele experiente, pentru ca am reusit sa ramanem uniti. Imi doresc pentru Romania ca, pana la 14 iulie 2011, nivelul de trai sa se imbunatateasca si sa putem sa vedem din nou oameni zambind pe strada."

Sursa, text si foto: jurnalul.ro

Cezar Preda: “Boc trebuia sa-l dea afara imediat pe Vladescu, dar nu este in stare”... Mircea Badea: "In Vladescu nu am incredere nici sa imi plimbe cainele"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x