Antena Căutare

Mircea Geoana: "Romania nu va intra in spatiul Schengen in 2011"

Presedintele Senatului considera ca Romania va rata aderarea la Spatiul Schengen programata pentru martie 2011. Si fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, este de aceeasi parere.

"Daca nu se va reusi intrarea Romaniei in Spatiul Schengen in martie 2011, asta inseamna ca motivul amanarii va fi legat de mecanismul de aderare si de justificare. Nu sunt semne ca acest mecanism va fi ridicat de pe umerii nostrii. Va veni peste cativa ani cand vom scapa de acest mecanism",


Aceasta amanare ar fi insa, in opinia lui Mircea Geoana, o foarte mare palma asupra Romaniei care poate avea influente chiar si in economia tarii.

"Pentru Romania, aceasta palma extraordinara inseamna foarte mult. Este o descurajare suplimentara pentru investitori", a explicat Mircea Geoana.

Si fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca pentru Romania exista riscul sa rateze anul viitor aderarea la spatiul Schengen.

"Am discutat cu multe personaje de rang inalt din Uniunea Europeana. Daca autoritatile romane isi imagineaza ca aderarea se va face exclusiv pe criterii tehnice, fara sa se tina cont de mecanisme, precum cel de cooperare si verificare, se inseala. Romania va fi judecata si pe baza progreselor facute in domenii cheie, progrese care nu au fost facute", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Iar fostul presedinte al PNL va fi cel care le va atrage atentia oficialilor europeni.

"Luni voi trimite oficial la Bruxelles, presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, o scrisoare deschisa in care ii vorbesc despre ceea ce se intampla in Parlament, despre frauda din Parlament si modul in care este condus si despre coruptia politica cu grupul independent",a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

In opinia fostului presedinte al PNL, acest demers al sau reprezinta un mod sincer de a-si servi tara.

"Eu cred ca noi nu trebuie sa ne furam singuri caciula. Daca noi din opozitie inchidem ochii, maine sa nu se mire niciun cetatean ca le vor fi tuturor ascultate telefoanele, ca va reveni peste tot coruptia, de unde a existat o ameliorare. Lucrurile astea le fac cu convingerea ca imi servesc tara", a explicat Tariceanu.

sursa:Jurnalul.ro

Vezi cum raspunde intrebarilor dificile, Calin Murg, consilier la Primaria Capitalei, la o emisiune TV!... Liviu Dragnea: "Puterea a demonstrat ca nu este interesata de functionarea corecta a Parlamentului"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x