Antena Căutare

Miscarea Verzilor, cel mai nou partid politic din Romania

Partidul 'Miscarea Verzilor' este cea mai noua formatiune politica din viata romaneasca, „o formatiune construita cu oameni noi' care, conform co-liderului formatiunii, Remus Cernea, „nu au mai facut politica pana acum“.

Intr-o conferinta de presa sustinuta duminica, Remus Cernea a declarat ca Romania este tara cu cele mai restrictive conditii din Uniunea Europeana pentru inregistrarea unui partid.

In 12 tari membre ale UE un partid poate fi infiintat cu pana la 10 membri. In Bulgaria cu 50, in Polonia si Estonia cu cate 1.000, in timp ce limita maxima, in afara de Romania, este in Portugalia cu 7.500 de persoane. In Romania este nevoie de 25.000 de membri fondatori, cel putin 700 din minim 18 judete, inclusiv municipiul Bucuresti", a declarat Remus Cernea.

Acesta a adaugat ca va face o propune pentru o noua lege a partidelor, in care o formatiune sa poata fi infiintata cu un numar de aproximativ 500 de membri, semnaturile urmand sa fie stranse din cel putin patru judete ale tarii.

Remus Cernea a acuzat si modul in care o persoana poate sa candideze la alegeri spunand ca suma pe care trebuie sa o plateasca un candidat transforma competitia electorala intr-una rezervata exclusiv celor cu posibilitati financiare uriase,

Solutia propusa de noul partid ar fi ca legea electorala sa prevada „o taxa globala fixa, la nivel national, pentru fiecare partid competitor, de maxim 5.000 de euro".

Un alt punct pe lista Miscarii Verzilor o reprezinta actualul sistem de finantare a partidelor politice care, in opinia lor, 'discrimineaza partidele mici si faciliteaza dezvoltarea unui sistem paralel, ilegal, de finantare a partidelor'.

Miscarea Verzilor este o formatiune infiintata la sfarsitul anului 2010.

Sursa: Antena3

Geoana: Cred ca Romania intra in Schengen in 2011... Ponta: Noul Cod al Muncii va transforma Romania intr-o ciudatenie a Europei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x