Antena Căutare

Mischie a scapat de condamnare. Raspunderea penala s-a prescris!

Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au transat solutia in cazul fostului presedinte al PSD Gorj Nicolae Mischie.

Potrivit purtatorului de cuvant al acestei instante, Muntean Cosmin, prin decizia pronuntata in 22.03.2011 Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara si inculpatul Mischie Nicolae impotriva deciziei penale nr. 325/A/2010 pronuntata de Tribunalul Hunedoara in dosarul nr. 3352/221/2006.

In consecinta CA Alba Iulia a casat decizia penala atacata, precum si o alta sentinta penala pronuntata in 2009 de Judecatoria Deva in dosarul 3352/221/2006 sub aspectul solutiei pronuntate cu privire la infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la infractiunea de fals intelectual, instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale si infractiunea prev. de art. 24 alin. 1 lit. a din Legea nr. 50/1991, arata sursa citata.

Rejudecand cauza, magistratii CA Alba Iulia au constatat ca intre timp a intervenit prescriptia raspunderii penale, motiv pentru care, potrivit procedurii, inceteaza procesul penal fata de inculpatul Nicolae Mischie pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la infractiunea de fals intelectual, instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale si infractiunea prev. de art. 24 alin. 1 lit. a din Legea nr. 50/1991.

Instanta de recurs a mai dispus confiscarea de la inculpatul Mischie Nicolae a sumei de 82.653 lei. Celelalte dispozitii ale hotararilor penale atacate sunt mentinute. Precizam ca hotararea CA Alba Iulia este definitiva, magistratii urmand sa motiveze verdictul.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Vanghelie l-a ascultat pe Ponta: Voi propune excluderea lui Adrian Severin. Decizia, luni!... Gigi Becali cere demisia lui Adrian Severin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x