Antena Căutare

Misterul voturilor obținute de UDMR în județele din România în care comunitățile maghiare sunt aproape inexistente

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a obținut la alegerile europarlamentare din 2019, un procent suficient pentru a-și trimite reprezentanți în Parlamentul European, însă numărul de voturi ale acestei formațiuni politice în anumite zone ale țării este cel puțin ciudat

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a obținut la alegerile europarlamentare din 2019, un procent suficient pentru a-și trimite reprezentanți în Parlamentul European, însă numărul de voturi ale acestei formațiuni politice în anumite zone ale țării este cel puțin ciudat.

Potrivit ultimelor date oficiale, UDMR a înregistrat un scor de 6,09 % din voturile liber exprimate la alegerile de duminică, însă nu procentul uniunii este surprinzător ci locurile de unde reprezentații acesteia „au ciupit” din opțiunile oamenilor.

În 24 de județe, UDMR a reușit să adune mai multe voturi decât numărul cetățenilor de etnie maghiară din aceste locuri, după cum urmează:

Misterul voturilor obținute de UDMR în județele din România în care comunitățile maghiare sunt aproape inexistente

Foto: www.facebook.com/dacii.liberi.96

Așa cum pagina de Facebook, Asociația Dacii Liberi remarcă, multe dintre voturile UDMR vin din județe în care comunitatea maghiară este practic inexistentă, ceea ce reprezintă una dintre marile surprize ale acestor alegeri europarlamentare.

Mai marii PSD au decis: O femeie i-a luat locul lui Liviu Dragnea în fruntea Camerei Deputaților!... Un primar PSD îi cere demisia Vioricăi Dăncilă: „Românii așteaptă ca un nou guvern să rezolve problemele acestei țări”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x