Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Mona Pivniceru: "Imaginea Codrutei Kovesi la Bruxelles ar putea duce la ridicarea MCV"

Invitata la Sinteza Zilei, cu Mihai Gadea, ministrul Justitiei Mona Pivniceru a declarat ca a luat decizia de a-l numi pe fostul procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, la Bruxelles deoarece, in opinia sa, expertiza si imaginea buna pe care aceasta o are va contribui la ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare.

"Din punctul meu de vedere Laura Codruta Kovesi a stat la baza restructurarii sistemului parchetelor din Romania. Are o buna expertiza in domeniu. Aceasta expertiza s-a vazut din rapoartele MCV care tot timpul au marcat pozitiv activitatea domniei sale. Noi sunt in plin mecanism care probabil se va eterniza, situatie in care eu am luat decizia de a o numi exact pe domnia sa intr-o zona atat de sensibila pentru ca activitatea Ministerului Public ne va urmari si in viitor. Si atunci, dat fiind expertiza sa, pozitia buna, imaginea buna pe care o are la Bruxelles m-am gandit ca din acea pozitie va contribui la ridicarea mecanismului", a argumentat Pivniceru.

Ministrul a sustinut ca Laura Codruta Kovesi va contribui "macar" cu o informare exacta a reformelor din sistemul parchetelor si din sistemul judiciar, in general. In opinia sa, decizia a fost "inteleapta", Pivniceru, care a marturisit ca nu a fost influentata in luarea acestei decizii, fiind de parere ca este nevoie ca expertiza acumulata sa fie valorificata.

Ministrul Justitiei a mai spus ca singura obiectie la adresa Laurei Codruta Kovesi a fost o "oarecare lipsa de independenta", dar si ca "intre a da satisfactie opiniei publice pentru o lipsa de independenta care ar trebui demonstrata la un moment dat si a acoperi niste nevoi cerute de MCV, eu am preferat sa acopar acele nevoi".

Pivniceru crede ca nu ea o evalueaza pe Codruta Kovesi ca un reformator, ci chiar MCV.

sursa: Jurnalul National

foto: Intact Images

Recomandari