Live acumFilm: Parker
Prime Time 20:00Film: Parker

Monica Macovei critica coruptia din PDL si interventia lui Basescu in cazul Arafat

Europarlamentarul PDL si fostul ministru al Justitiei Monica Macovei critica dur, intr-o postare pe blogul sau, evolutia Partidului Democrat Liberal in directia coruptiei si apreciaza drept o greseala "de atitudine si de continut" interventia telefonica a presedintelui Traian Basescu in emisiunea Tv in care se afla dooctorul Raed Arafat, ce a condus la demisia subsecretarului de stat in Ministerul Sanatatii.

"Cred ca principala greseala este faptul ca PDL a inceput ca fiind un altfel de partid, prin comparatie cu PSD, inclusiv in domeniul coruptiei, si a ajuns sa fie perceput la fel cu celelalte partide din punctul de vedere al coruptiei. Si aici aduce o mare dezamagire oamenilor. Cand crede cineva in tine, mai ales dintr-un motiv de integritate, si are sperante, dar vede ca in mare parte sau in totalitate esti la fel cu altii, sigur ca pierzi", spune Macovei.

"PDL ar trebui sa se schimbe radical. E necesar sa se curete partidul de cei care au incalcat legea sau incalca legea sau exista dubii ca fac licitatii incorecte sau de cei care nu sunt profesionisti, pentru ca si acestia fac foarte mult rau, vorbim de clientela politica, nu?", considera europarlamentarul.

De asemenea, Monica Macovei a apreciat ca "interventia lui Traian Basescu la televiziune, in timp ce in studio se afla doctorul Arafat, a fost gresita ca atitudine si continut. Apreciez ca a fost gresita si m-a surprins foarte tare si declaratia referitoare la DNA si la carierele politicienilor. Insa evaluez oamenii pe ansamblu, pe tot ce au facut, si la fel fac si in cazul presedintelui, astfel incat am in continuare incredere ca va gasi solutii la aceasta situatie."

Foto: Intactimages

Recomandari