Antena Căutare

Mostenirea lui Geoana pentru PSD: Datorii de 8 milioane de euro, chirie neplatita la RAAPS de 4 ani

PSD nu si-a mai platit chiria lunara pentru sediul central de circa 4 ani. RA-AAPS percepe acestei formatiuni politice o chirie de 30.000 de lei lunar, obligatie financiara pe care fostul presedinte social-democrat, Mircea Geoana a facut-o uitata in timpul mandatului sau. Datoriile pe care PSD le are de achitat in acest moment se ridica, potrivit unui raport de audit, la suma de opt milioane de euro, din care sase au fost cumulate in timpul conducerii lui Geoana, iar un milion de euro constituie inca datorie din timpul mandatului lui Adrian Nastase.

Potrivit unor surse social-democrate, suma lunara pe care PSD trebuie sa o plateasca RA-APPS pentru sediul central nu a fost intotodeauna la nivelul celei actuale, de 30.000 de lei, aceasta crescand in timp si ajungand la valoarea de astazi.

Sursele citate au mentionat ca datoriile cumulate de PSD in timpul mandatului lui Mircea Geoana, de cinci ani, se ridica la suma de sase milioane de euro. Aceleasi surse au aratat ca toate cheltuielile curente de la sediul central au fost taiate, inclusiv telefoanele, intrucat factura la telefoane, la Romtelecom, era una "exorbitanta".

In paralel, o alta masura adoptata de actuala conducere de partid a privit plafonarea salariilor angajatilor la sediul central la suma maxima de 2.000 de lei.

In momentul preluarii mandatului de presedinte de catre Victor Ponta, la sediul central al PSD erau angajate circa 100 de persoane, care insa nu isi desfasurau practic activitatea in sediu. De aceea, s-a renuntat la colaborarea cu acestea, in sediu ramanand doar angajatii a caror activitate este strict necesara.

Pentru a aduce niste bani la trezoreria centrala a PSD deja secata, conducerea PSD a decis sa solicite fiecarei organizatii judetene o cotizatie de cate 5.000 de lei pe luna, cotizatii pe care filialele nu prea au mai onorat-o in ultimii ani.

Liderul PSD Buzau, debarcat din functie. Senatorul acuza stalinismul din partid si demisioneaza... Mircea Geoana a fost audiat la DNA in dosarul senatorului Catalin Voicu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x