Antena Căutare

Motiunea de cenzura citita partial, pentru a nu-l lasa pe Jerzy Buzek sa astepte

Motiunea de cenzura a PSD a fost citita, azi, in plenul reunit, doar partial, senatorii si deputatii fiind de acord cu limitarea lecturii, pentru a nu-l lasa sa astepte pe presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, care urma sa vina in plen de la 11:45

Senatorul Dan Sova, care lectura textul motiunii de cenzura initiate de PSD a fost intrerupt, la 11:30, de vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu.

Liberalul a solicitat "ingaduinta" senatorilor si deputatilor de a fi de acord, prin vot, ca ultima parte a textului de 17 pagini al motiunii sa nu fie citit integral, ci rezumat, pentru ca la 11:45 era programata o sedinta comuna a celor doua Camere, pentru discursul presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Melescanu a spus ca, procedural, motiunea trebuie "prezentata", acest lucru putandu-se face si in rezumat, daca varianta integrala este lasata pentru stenograma.

Cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor prezenti, doar 14 dintre acestia fiind impotriva, ultima parte a motiunii de cenzura a fost prezentata pe scurt.

Textul motiunii de cenzura a fost citit in absenta ministrilor, secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, care a reprezentat Guvernul, motivand ca Executivul este convocat in sedinta saptamanala.

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata marti, conform deciziei Birourilor Permanente ale celor doua Camere.

5 milioane de euro fara licitatie, afaceri din spalat podele si servicii de paza... Dan Sova: “Cei care nu voteaza motiunea, sa-si asume responsabilitatea pentru dezastru”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x