Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:00iUmor

MTS nu acceptă eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru sportivi şi tehnicieni

Preşedintele Comisiei de Muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD, Adrian Solomon, a propus, marţi, un amendament cinic, potrivit MTS, prin care vrea să elimine indemnizaţiile de merit pentru artişti şi sportivi, instituite prin Legea 118/2002.

Amendamentul a fost susţinut în cadrul şedinţei din 17.12.2019 a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor şi a fost trimis către plen.

Potrivit Ministerului Tineretului şi Sportului, acest amendament deturnează atenţia de la intenţia proiectului legislativ iniţiat de parlamentarii PNL, aceea de a elimina pensiile speciale. Ministerul Tineretului şi Sportului condamnă cu fermitate posibilitatea de a elimina indemnizaţiile de merit şi atrage atenţia că nu se poate face în niciun fel vreo echivalenţă între indemnizaţia de merit acordată pe baza unor performanţe notabile în domeniul culturii şi sportului şi o pensie acordată strict pe criterii de vechime. Abrogarea printr-un amendament abuziv şi neadecvat a acestei legi ar fi o insultă intolerabilă pentru oamenii care au avut contribuţii decisive la marile performanţe ale sportului românesc. Existenţa acestui amendament la o lege de eliminare a pensiilor speciale este un nonsens.

“Consider că este o mare ticăloşie să loveşti în valorile sportului românesc, să târăşti sportul în mijlocul unei răfuieli politice. Oamenii care au adus onoare României nu merită o asemenea insultă, ei trebuie apreciaţi şi onoraţi aşa cum se cuvine. Resping categoric această propunere cinică şi îi asigur pe oamenii de sport că ne vom bate pentru drepturile lor”, a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.

Indemnizaţiile de merit se acordă pentru sportivii care au obţinut cel puţin patru medalii la Campioanate Europene, Campionate Mondiale de seniori sau cel puţin două medalii la Jocurile Olimpice, pentru sporturile individuale sau cel puţin o medalie pentru sporturile de echipă la Cupe Europene, Cupe Mondiale, Campionate Europene, Campionate Mondiale de seniori, Jocuri Olimpice. Acestea se mai acordă pentru antrenori, cadre medicale şi cercetători, arbitri, precum şi alte personalităţi care au participat la acţiuni externe deosebite de promovare a imaginii României.

Sursa : news.ro

Recomandari