Căutare Live

New York Times publică, pentru prima oară, un articol în limba română: "Tentaculele corupției cuprind viața de zi cu zi"

Cotidianul american The New York Times a publicat vineri în pagina sa online un articol în limbă română ce prezintă poveștile mai multor români care le-au împărtășit jurnaliștilor publicației experiențele lor personale legate de corupția din țara noastră


Cotidianul american The New York Times a publicat vineri în pagina sa online un articol în limbă română ce prezintă poveștile mai multor români care le-au împărtășit jurnaliștilor publicației experiențele lor personale legate de corupția din țara noastră

NYT a publicat joi materialul cu poveștile românilor care i-au scris despre experiențele lor cu corupția, iar vineri publicația a postat în ediția online și variantă în limbă română a acestuia.

"România a atras atenția întregii lumi în ultima săptămână de când sute de mii de oameni au ieșit în stradă, protestând împotriva unei ordonanțe de urgență a guvernului percepută ca o frână în lupta împotriva corupției.

Corupția este o problemă endemică în toată Europa de Est. Însă lupta României împotriva ei a plasat-o în centrul dezbaterii politice. Ordonanța de urgență ar fi decriminalizat unele fapte de corupție, ceea ce a alarmat judecătorii și procurorii români. La Bruxelles, Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea și numeroși oameni din interiorul și din afara României se temeau că această ordonanță ar putea submina statul de drept dintr-una din cele mai tinere democrații europene.

Deși guvernul a abrogat ordonanța și a supraviețuit unei moțiuni de cenzură în parlament miercuri, oponenții se angajează în continuarea luptei.

În timp ce protestele se intensificau în cursul săptămânii trecute, The New York Times a cerut românilor să descrie situații în care au avut de-a face cu corupția. Au vorbit despre mită de zi cu zi — în spitale, școli și instituții publice".

CONTINUAREA ARTICOLULUI O GĂSIŢI AICI!

Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției... Golden Retriever-ul de la proteste care a ajuns în presa din străinătate. Patrupedul, lăudat pentru pacea adusă oamenilo...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri