Antena Căutare

Nicolae Ciucă are un nou consilier, un robot pe nume Ion. Cum îl va ajuta acesta în munca sa în interes public

Nicolae Ciucă a prezentat de 1 martie un robot care folosește inteligentă artificală și care îi va fi de folos în interes public. Ce va face ION și cum a fost ales numele.

Nicolae Ciucă are un nou consilier, un robot pe nume Ion. Cum îl va ajuta acesta în munca sa în interes public

Hepta.ro/Profimediaimages.ro

ION primul consilier onorific robot va fi alături de premierul României de azi înainte. Scopul utilizării unei tehnologii AI a fost explicată de Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă l-a prezentat pe ION primul consilier onorific robot. Ion reprezintă un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public

„Avem o surpriză care nu aparţine Guvernului, ci unor români care au avut o iniţiativă de apreciat. Guvernul României marchează astfel o premieră la nivel naţional şi internaţional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Este aici în stânga mea.

Vi-l prezint. Numele lui este ION şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI. Va primi un rol de consilier onorific al premierului şi apreciez că rolul lui e să ne ajute pe noi să îi putem ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele românilor. E o iniţiativă a unor cercetători şi profesori români.

Eu le spun că sunt cei mai buni cercetători şi profesori români din domeniu care nu au vrut, prin acest proiect, decât să dea o voce românilor. Proiectul Ion reprezintă un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri la începutul şedinţei de Guvern. POT FI VĂZUTE IMAGINI CU ROBOTUL PE News.ro.

Premierul României Nicolae Ciucă a adăugat că este un proiect 100% românesc.

Citește și:

'Pentru mine şi sunt convins că şi pentru dvs, acest demers reprezintă un motiv de bucurie pentru că e un demers al cercetătorilor, al profesorilor de top din domeniu, al firmelor şi companiilor din domeniu. Deci este un proiect românesc 100%.

Ca atare, apreciez că acest demers nu va face nimic altceva decât să îi ajute pe români să fie auziţi mai bine şi în fiecare zi. Le mulţumesc pe această cale pentru propunerea pe care au făcut-o, le mulţumesc pentru iniţiativa de a fi venit la sediul Guvernului şi a avea un dialog dacă suntem interesaţi pentru promovarea unui astfel de proiect.

Eforturile depuse de cercetători, profesori, de cei pasionaţi de acest domeniu nu fac altceva decât să pun în practică şi să dea sens inteligenţei artificiale, pentru că un om, chiar şi Guvernul şi instituţiile de la nivelul statului nu ar avea capacitatea să îi asculte şi să îi reprezinte pe toţi românii", a mai spus el.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x