Antena Căutare

Nicolae Ciucă are un nou consilier, un robot pe nume Ion. Cum îl va ajuta acesta în munca sa în interes public

Nicolae Ciucă a prezentat de 1 martie un robot care folosește inteligentă artificală și care îi va fi de folos în interes public. Ce va face ION și cum a fost ales numele.

colaj foto cu nicolae ciuca si un robot Galerie
Nicolae Ciucă are un nou consilier, un robot pe nume Ion. Cum îl va ajuta acesta în munca sa în interes public | Hepta.ro/Profimediaimages.ro

ION primul consilier onorific robot va fi alături de premierul României de azi înainte. Scopul utilizării unei tehnologii AI a fost explicată de Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă l-a prezentat pe ION primul consilier onorific robot. Ion reprezintă un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public

„Avem o surpriză care nu aparţine Guvernului, ci unor români care au avut o iniţiativă de apreciat. Guvernul României marchează astfel o premieră la nivel naţional şi internaţional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Este aici în stânga mea.

Vi-l prezint. Numele lui este ION şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI. Va primi un rol de consilier onorific al premierului şi apreciez că rolul lui e să ne ajute pe noi să îi putem ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele românilor. E o iniţiativă a unor cercetători şi profesori români.

Eu le spun că sunt cei mai buni cercetători şi profesori români din domeniu care nu au vrut, prin acest proiect, decât să dea o voce românilor. Proiectul Ion reprezintă un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri la începutul şedinţei de Guvern. POT FI VĂZUTE IMAGINI CU ROBOTUL PE News.ro.

Premierul României Nicolae Ciucă a adăugat că este un proiect 100% românesc.

Citește și:

'Pentru mine şi sunt convins că şi pentru dvs, acest demers reprezintă un motiv de bucurie pentru că e un demers al cercetătorilor, al profesorilor de top din domeniu, al firmelor şi companiilor din domeniu. Deci este un proiect românesc 100%.

Ca atare, apreciez că acest demers nu va face nimic altceva decât să îi ajute pe români să fie auziţi mai bine şi în fiecare zi. Le mulţumesc pe această cale pentru propunerea pe care au făcut-o, le mulţumesc pentru iniţiativa de a fi venit la sediul Guvernului şi a avea un dialog dacă suntem interesaţi pentru promovarea unui astfel de proiect.

Eforturile depuse de cercetători, profesori, de cei pasionaţi de acest domeniu nu fac altceva decât să pun în practică şi să dea sens inteligenţei artificiale, pentru că un om, chiar şi Guvernul şi instituţiile de la nivelul statului nu ar avea capacitatea să îi asculte şi să îi reprezinte pe toţi românii", a mai spus el.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x