Antena Căutare

Nicolae Mischie, executat pentru 800 de milioane lei vechi

Fostul baron PSD de Gorj, Nicolae Mischie trebuie sa pregateasca aproape un miliard de lei vechi pentru a-l da Consiliului judetean Gorj. In cazul in care nu va restitui aceasta suma de bani, stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, Mischie va fi executat silit. Banii provin din prejudiciul adus Consiliului Judetean pentru Casa Ganescu, din dosarul in care care Mischie a scapat ca urmare a prescrierii faptelor.

Chiar daca faptele i-au fost prescrise, scapand de un dosar penal, Nicolae Mischie este obligat sa plateasca aproape un miliard de lei vechi institutiei pentru care a lucrat si a prejudiciat-o. Este vorba despre Consiliul Judetean Gorj, careia ii datoreaza suma de 82.653 lei, respectiv peste 820 de milioane de lei vechie.

In luna martie a acestui an, Curtea de Apel din Alba a decis, prin hotarare definitiva si irevocabila, sa inceteze procesul penal ca urmare a prescrierii, insa si confiscarea unei sume importante de bani. "In temeiul art.10 lit.g CPP inceteaza procesul penal impotriva inculpatului Mischie Nicolae, dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 82.653 lei", se arata in hotarare.

Astfel, fostul baron de Gorj a scapat de condamnarea penala, dar a fost pus sa plateasca banii rezultati din infractiune.

Mischie are bunurile sechestrate

Hotararea trebuie pusa in executare de catre reprezentantii Consilului Judetean Gorj: "Docamdata nu ne-a fost comunicata, hotararea inca nu a fost redactata. Imediat ce o vom primi, o vom pune in executare si, evident, vom cere suma de bani cuvenita. In caz ca Mischie nu are de unde sa dea banii, va exista executare silita", a declarat presedintele Consilului Judetean Gorj, Ion Calinoiu.

Institutia publica s-ar putea sa nu aiba de unde recupera acesti bani, intrucat intr-un alt dosar, in care Mischie a primit 4 ani de inchisoare pentru luare de mita, hotarare neramasa definitiva, DNA a pus sechestrul asigurator pe bunurile fostului baron.

Drept urmare, cei aproape un miliard de lei vechi pe care Consiliul Judetean ii are de recuperat, nu mai exista la Mischie. In aceasta situatie, mai ramane doar poprirea pe salariu de profesor universitar, insa suma de peste 820 de milioane de lei vechi va fi recuperata in 50 de ani de aici incolo.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea a incasat 150.000 € din chirii in anul de austeritate... Inainte sa fie dati afara, Botis si Zevedei au secretizat dosarele de finantare europeana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x