Căutare Live

Noul ministru al Muncii acuză "nenumărate probleme" la "tot ce înseamnă infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale şi de pensii în acest minister"

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune, la trei zile de la numirea în funcţie, că a constatat "nenumărate probleme" la "tot ce înseamnă infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale şi de pensii în acest minister", afirmând că sunt softuri "slabe” la ANOFM, care se află în cercetarea "organelor de specialitate”, şi susţinând că la Casa de Pensii se lucrează ca în anii 1960.

"Sunt îngrijorată de faptul că infrastructura, softurile Ministerului care gestionează sistemele de calcul pentru pensii, pentru salarii, tot ce înseamnă infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale şi de pensii în acest minister are nenumărate probleme: la ANOFM, de exemplu, există două aplicaţii pentru care s-au plătit milioane de euro în ultimii ani, prima soluţie este în cercetare la organele de specialitate ale statului român cu serioase suspiciuni, a doua aplicaţie este cu mult mai slabă decât prima şi nu oferă toate facilităţile pentru a avea o privire corectă asupra sistemului de cursuri şi pregătire profesională. La Casa de Pensii informaţiile sunt şi ele precare. Calculul şi modul de lucru s-a oprit undeva la anii 1960. Sunt într-un mod de lucru profund incompatibil cu vremurile moderne”, a afirmat, joi, noul ministru al Muncii, la preluarea oficială a mandatului. Ea a acuzat "greul acces la informaţii” şi s-a declarat îngrijorată de situaţia logistică a structurilor care se află în subordinea ministerului. Violeta Alexandru a dat asigurări că legislaţia în domeniul muncii va fi respectată. În ceea ce priveşte salariul minim, Alexandru a anunţat că s-a format un grup de lucru care să discute acest aspect şi că este nevoie de o "analiză financiară de impact riguros făcută”. "Am declanşat un calendar de consultări, iau în calcul orice propunere pentru că vine de la oameni care lucrează direct în domeniu. Calendarul orientativ este cu un prim punct de vedere până la sfârşitul anului, rămâne să mă consult cu colegul de la Finanţe, dânsul pe partea financiară trebuie să facă analizele de specialitate. Este un proces care se derulează în echipă cu Ministerul de Finanţe, ne-am propus un orizont de timp de o lună, două pentru o primă variantă pe care să o supunem dezbaterii publice. (...) Ceea ce este în vigoare în acest moment vom respecta şi vom aplica fără niciun fel de comentariu şi discuţie”, a explicat Violeta Alexandru. Ministrul Muncii a dat asigurări că, în ceea ce priveşte creşterea punctului de pensie anul viitor, aceasta va avea loc aşa cum prevede legea. "Avem responsabilitatea aplicării legii aşa cum este ea în vigoare. Vă răspund cu toată fermitatea, nu avem altă poziţie decât să aplicăm, să nu respectă legislaţia în vigoare inclusiv în acest domeniu nu este o opţiune, aceasta este în vigoare, pe aceasta o aplicăm”, a precizat Alexandru. Noul ministru al Muncii a anunţat că a format un grup de lucru care discută şi situaţia celor care pensionează din sistemul public, după care se angajează din nou în sistem.

Sursa : news.ro

Alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă intră în turul 2. Aici ai toate REZULTATELE și REACȚIILE î... Viorica Dăncilă, în turneu electoral la Alexandria: Cred că judeţul Teleorman a fost cel mai criticat, mulţi ar fi vrut ...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri