Antena Căutare

Observator Special: Timpul nu iarta pe nimeni: Cum s-au schimbat politicienii romani de la inceputul carierei pana in prezent

Timpul nu iarta pe nimeni! Si nimeni nu poate fugi din calea batranetii. Nici macar chiar cei care conduc destinele tarii. Cu toate acestea, anii s-au dovedit a fi mult mai ingaduitori cu o parte dintre politicieni. Pe altii, dimpotriva. Timpul si grijile i-au facut sa imbatraneasca prematur. Dar si unii, si ceilalti stiu un lucru. Imaginea buna este esentiala in politica.

Ion Iliescu: la 82 de ani, nu isi arata deloc varsta

Ion Iliescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. In centrul scenei politice inca de la Revolutie, fostul presedinte al Romaniei pare un rasfatat al timpului.

“Se tine cel mai bine, daca ma intrebi pe mine. Tonusul fizic si cel psihic sunt remarcabile”, e de acord Victor Ciutacu, redactor-sef Jurnalul National. Aproba si Bogdan Naumovici, directorul unei agentii de publicitate: “S-a pastrat extraordinar de bine!”.

In ciuda interventiilor chirurgicale suferite ( a fost operat de inima), Ion Iliescu nu sii arata varsta, adica cei 82 de ani. De asemenea, el este si o adevarata aparitie: “Costumele lui Iliescu sunt din stofa si au super croiala. Toate sunt facute pe el”, spune Victor Ciutacu. Fostul presedinte al Romaniei are un tonus de invidiat.

Traian Basescu: a evoluat, dar a ramas constant in atitudine

A renuntat la celebra suvita, sanatatea i-a jucat feste, anii au trecut, dar Traian Basescu nu pare foarte imbatranit. “In afara faptului ca au trecut cativa ani peste el, nu pare sa se fi schimbat foarte mult. Vad cam aceeeasi privire si acelasi zambet de-a lungul anilor”, e de acord si Bogdan Naumovici.

Incapatanarea de a-si atinge obiectivele si-a pastrat-o constant, iar specialistii in imagine spun ca Traian Basescu a evoluat foarte mult in ultimii ani, dar ca a fost si constant in doua privinte: imagine si atitudine.

“A inceput si el sa puna o haina mai buna, un pantof de firma. Basescu nu s-a imbracat niciodata ieftin. A purtat branduri pentru ca a fost capitan de vas si a avut acces la ele”, comenteaza Victor Ciutacu.

Roberta Anastase: de la miss, la politica

“Buna ziua! Numele meu este Roberta Anastase si vin din tara in care Dunarea isi face delta” – asa se prezenta Roberta Anastase in 1996, pe scena concursului Miss Univers.

Cu un zambet larg si o coafura rebela, Roberta Anastase parea sa aiba lumea la picioare. Nu s-a lasat, insa, impresionata de scena concursurilor de miss, asa ca a luat calea celei politice.

In 2004, incepe sa defileze in Parlamentul Romaniei, ca deputat. Fie ca are paruI roscat, blond, lung sau scurt, drept sau ondulat, imaginea publica nu pare sa fie punctul forte al Robertei Anastase. Cel putin asa spun specialistii in comunicare.

“Singura nu s-ar imbraca asa daca ar avea de ales. Se imbraca asa pentru ca ea crede ca asa ii cere functia. Cred ca are o problema cu anii care trec si ar trebui sa ii tina pe loc. Tinutele sobre o imbatranesc”, este de parere Bogdan Naumovici.

Crin Antonescu: fara pletele "de haiduc", pare mai batran

De rebelul Crin Antonescu mai amintesc doar fotografiile sau cunoscutii, din cand in cand. “Crin are cea mai nefireasca transformare fata de cum e el. Totusi, a fost ministru al Guvernului cu pletele alea de haiduc”, spune Victor Ciutacu.

Luptele politice pe care Crin Antonescu le-a purtat in ultimii ani i se citesc pe chip. “Anul asta l-a costat destul de tare. Cred ca l-a imbatranit, l-a afectat”, e de parere Bogdan Naumovici. De acord este si redactorul-sef al Jurnalului National: “Se vede schimbarea pe el. Te imbatraneste, orice experienta de tipul asta te consuma”.

Victor Ponta: a inceput sa se ingrase din cauza programului solicitant

Timpul i-a adus lui Victor Ponta kilograme in plus si fire albe. “A imbatranit. Daca m-ar intreba pe mine, i-as largi putin sacourile”, propune Victor Ciutacu.

“S-a mai ingrasat. Vin anii si peste el si cu programul dat peste cap mananca mai neregulat si doarme mai putin, deci se ingrasa. Dar nu vad mari schimbari la Ponta”, spune Bogdan Naumovici.

Cei peste 10 ani de politica i-au adus si intelepciune lui Victor Ponta. “Il vedea arogant acum 10 ani, iar acum s-a maturizat repede si isi domoleste instinctele”, mai spune directorul unei firme de publicitate.

Elena Udrea: probabil cea mai spectaculoasa transformare

Acelasi lucru se poate spune si despre Elena Udrea. “De cand a aparut, s-a cizelat foarte mult. La inceputul carierei inspira parvenitism, ca cineva care inca nu s-a prins cum ar trebui sa se imbrace in noua postura”, e de parere Bogdan Naumovici.

Chiar si asa, Elena Udrea a acaparat privirile inca de cand a pasit pe scena politica. Dar anii au trecut si a invatat ca o imagine buna inseamna voturi. “Cea mai spectaculoasa transformare e indiscutabil Elena Udrea”, crede Victor Ciutacu.

PDL: Comasarea alegerilor, la schimb cu Constitutia. Ce propunere i-a facut Ponta lui Basescu... Raiul fumatorilor s-a mutat la Parlament. Alesii incalca legea cu buna stiinta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x