Antena Căutare

Opozitia nu participa la consultarile de la Cotroceni

Opozitia nu va merge la consultarile cu Traian Basescu, stabilite pentru astazi. Seful statului se va intalni, astfel, doar cu formatiunile din arcul guvernamental, pentru a discuta despre relatia cu FMI si despre aderarea la spatiul Schengen.

Traian Basescu i-a acuzat pe liderii Opozitiei de demagogie dupa ce acestia au refuzat sa participe la consultarile de la Cotroceni.

"Nici domnul Antonescu, nici domnul Ponta nu pot spune ca nu au responsabilitati fata de tara. Ne ducem, ne pupam cu mogulii pe frunte, ne dau la televizor si noi tipam. Avem armament, spunem orice", a declarat seful statului luni seara, la TVR1.

"Ce incredere sa-mi inspire, de exemplu, un sef de partid care azi declara nu ne ducem la Cotreoceni decat pentru negocierea pentru guvern. Deci el nu vine decat la ciolan. Daca la Cotroceni se da o ciosvarta, vine si zgaraie-n portile Palatului, daca nu e de dat o ciosvarta", a mai spus Basescu.

Opozitia nici nu vrea sa auda de discutii cu presedintele Traian Basescu.

"Nu participam la acele pseudo-consultari. Cand Traian Basescu o sa vrea sa discute cu Opozitia despre lucruri importante o sa mergem. Acum e un simplu gest neserios si il tratam ca atare", a spus presedintele PSD, Victor Ponta.

Nici conservatorii nu merg la consultarile de la Palatul Cotroceni. Liderul PC, Daniel Constantin, sustine ca seful statului mimeaza ca respecta Constitutia prin organizarea consultarilor.

"Consideram ca Basescu mineaza respectarea discutiei, mai ales ca PC si-a expimat punctele de vedere privind temele anuntate. PC nu va face jocurile lui Basescu si in consecinta nu va participa la consultarile anuntate pentru maine", a declarat Daniel Constantin.

La randul lor, liberalii raman fermi pe pozitie. Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ca partidul sau nu va merge la consultarile de la Cotroceni. Totusi, liderul PNL spune ca temele anuntate sunt importante si vrea sa initieze discutii cu Guvernul si cu celelalte partide politice, cu exceptia UNPR.

"Pentru consultarile uzuale nu mergem. Presedintele Romaniei si-a pierdut calitatea de moderator", a declarat liderul liberalilor, Crin Antonescu.

Foto: Intactimages

Roberta Anastase: "E firesc sa existe numai vot electronic la Camera Deputatilor"... Senatorul Liviu Campanu il vrea ca premier pe Patriarhul Daniel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x