Antena Căutare

Opozitia vrea sa blocheze Legea salarizarii, pentru a obliga Guvernul sa renunte la taierile cu 25%

Liderii Opozitiei s-au reunit, luni, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre corelarea problemelor de tactica parlamentara pe care ar putea sa o dezvolte impreuna. In urma sedintei s-au luat mai multe decizii referitoare la Legea salarizarii, Legea bugetului de stat, precum si la o colaborare intre cele trei partide aflate in Opozitie.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, la finalul reuniunii, ca liderii celor trei partide vor face tot ce le sta in putinta din punct de vedere ocnstitutional ca Legea salarizarii unitare sa nu fie adoptata in varianta acutala pana la finalul acestui an.

In acest fel, Guvernul va fi obligat sa revina la nivelul salarial de dinainte de taierile cu 25%, incepand cu 1 ianuarie 2011, asa cum este specificat in legea declarata constiotutionala.

Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat ca formatiunea pe care o conduce va lucra alaturi de PNL si PSD la o motiune de cenzuracare va fi depusa, cel mai probabil, saptamana viitoare in plenul reunit al Parlamentului. Motiunea ar urma sa fie discutata dupa data de 1 ianuarie 2011.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca datoria celor din Opozitie este inlaturarea cat mai curand a actualei Puteri.

Discutii pe Legea bugetului

Cei trei lideri ai Opozitiei au mai anuntat la finalul reuniunii de luni ca saptamana viitoare va avea loc o sedinta la care vor participa atat liderii grupurilor parlamentare cat si reprezentantii administratiilor locale. Scopul sedintei al reprezinta tragerea unui semnal de alarma referitor la felul in care sunt impartiti banii statului in special regiunilor conduse de PDL.

"Ce se va intampla la buget tine de votul pe care parlamentarii il vor da. Datoria noastra este sa dam un semnal de alarma", a anuntat Crin Antonescu.

Traian Basescu critica Consiliul Superior al Magistraturii. Intrarea in Schengen, sub semnul intrebarii?... PSD merge la consultarile de la Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x