Antena Căutare

Orban: Cred că o să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere

Premierul Ludovic Orban anunţă, reluând afirmaţiile făcute în şedinţa de Guvern, că a început deja să semneze decizii de demitere a unor secretari de stat, dând ca exemple deciziile de eliberare din funcţie ale fiilor unor politicieni precum Adrian Năstase, Dumitru Buzatu sau fiul generalului în rezervă Marian Tutilescu. "Cred că o să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere", a afirmat primul ministru.

Prezent, miercuri după-amiază, la preluarea mandatului de ministru al Finanţelor Publice de către Florin Cîţu, premierul Ludovic Orban a anunţat că a început să semneze decizii de eliberare din funcţii ale unor secretari de stat puşi de fosta guvernare.

"În privinţa secretarilor de stat de la nivelul ministerelor, pot să vă spun că am luat decizia să semnez decizii de eliberare pentru cei mai mulţi secretari de stat. Am şi început semnarea deciziilor: am găsit acolo nişte secretari de stat sau consilieri onorifici, băiatul domnului Adrian Năstase, băiatul domnului Buzatu care a fost eliberat din funcţia de secretar de stat, mai era băiatul domnului Tutilescu, cadre de nădejde", a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că doreşte să finalizeze cât mai repede "procedura de depesedizare", în primul rând la nivelul funcţiilor de demnitate publică.

"Sper să finalizez procedura de depesedizare în primul rând la nivelul funcţiilor de demnitate publică, ulterior vom avea grijă ca orice concurs care este organizat în orice minister şi în orice autoritate publică din România să se desfăşoare transparent, să se desfăşare după proceduri şi criterii foarte clare, astfel încât rezultatul să fie posibilitatea de a aduce cei mai buni oameni în funcţiile care sunt scoase la concurs” a spus primul ministru. "Cred că o să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere", a mai spus Ludovic Orban.

El a reluat astfel afirmaţiile făcute în şedinţa de Guvern de miercuri: "De asemenea, este foarte important să demarăm procedura de curăţare instituţiilor publice de aceia care au ocupat funcţii de demnitate publică şi care nu şi-au exercitat funcţiile aşa cum ar fi trebuit. Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii şi aştept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere ale secretarilor de stat, consilierilor de stat, secretarilor general şi a celorlalte categorii de funcţii care depind de ministru şi de premier pentru că trebuie să readucem competenţa, profesionalismul, integritatea în fruntea instituţiilor publice, să terminăm odată cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri nişte decizii, băiatul lui…, băiatul lui…, băiatul lui… şi aşa mai departe. Se vor vedea public în momentul în care vor fi publicate în Monitorul Oficial”.

Sursa : news.ro

Alegeri prezidențiale 2019. Top trei momente celebre cu Vadim Tudor - Video... Orban: E nevoie de restrângerea la maximum a cheltuielilor nenecesare. Fostul premier a alocat bani în draci, fără niciu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x