Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Orban: Dacă nu vor să aibă vacanţă, putem face şedinţe de Guvern în fiecare zi din luna ianuarie şi putem în fiecare zi din luna ianuarie să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că dacă Guvernul nu va putea da acte normative în perioada vacanţei parlamentare va emite ordonanţe de urgenţă şi va chema astfel Parlamentul în sesiune extraordinară, chiar în fiecare zi din ianuarie. "Nu cred că îşi vor dori ei să nu se dea reglementări cu caracter de lege în domenii în care ulterior statul român ar trebui să plătească despăgubiri, că s-ar putea să ne supărăm, să îndreptăm aceste despăgubiri împotriva parlamentarilor care nu ne-au dat dreptul de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare", a spus el.

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Guvernul nu va mai avea abilitatea să dea ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, Orban a spus: "Cred că există un singur precedent. Ne adaptăm, dacă va fi necesar să adoptăm un act normativ o să chemăm din vacanţa parlamentară, nu e niciun fel de problemă. Emitem ordonanţă de urgenţă, iar odată cu emiterea ordonanţei de urgenţă vor trebui să vină din vacanţa parlamentară".

"Dacă nu vor să aibă vacanţă, putem face şedinţe de Guvern în fiecare zi din luna ianuarie şi putem în fiecare zi din luna ianuarie să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară prin adoptarea de ordonanţe de urgenţă, dacă dânşii consideră că trebuie să abroge legea", a adăugat premierul.

El a spus că în fiecare an pe perioada vacanţei parlamentare se adoptă o astfel de lege pentru că sunt domenii în care este necesară reglementarea, dând exemplu transpunerile de directive, aprobarea de acte normative în situaţii de infringement.

"Nu cred că îşi vor dori ei să nu se dea reglementări cu caracter de lege în domenii în care ulterior statul român ar trebui să plătească despăgubiri, că s-ar putea să ne supărăm, să îndreptăm aceste despăgubiri împotriva parlamentarilor care nu ne-au dat dreptul de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare", a mai spus Orban.

Sursa : news.ro

Recomandari