Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Orban, după consultări: Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate / Noi suntem într-un război total cu PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după consultările de la Cotroceni, că în societate există sprijin pentru alegeri anticipate şi crede că se poate atinge acest obiectiv, care este inclus şi în acordul cu USR. "Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi şi care sunt alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate", a spus el. Orban a menţionat că PNL este în "război total" cu PSD, dar şi că nu e niciun partid care să deţină majoritatea absolută din Parlament.

"Sunt mulţumit de echipa guvernamentală, au avut realizări spectaculoase. Din punctul meu de vedere putem continua în aceeaşi formulă. Luni avem BPN, luăm decizia privind componenţa guvernului şi programul de guvernare", a afirmat Ludovic Orban, joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că au discutat despre situaţia în care ne găsim astăzi, reiterând că propunerea PNL pentru funcţia de premier este el.

"Constituţia e foarte limpede, preşedintele are atributul constituţional de a propune premierul. Nu e niciun partid care să deţină majoritatea absolută din Parlament. Preşedintele decide persoana candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Am studiat prevederile regulamentare", a mai spus Orban.

El a spus că nu are încredere în PSD, dar are încredere în cetăţenii români şi în partenerii din ultima perioadă.

"Cred că se poate ajunge la anticipate. Există suport pentru alegeri anticipate în societate. Cetăţenii vor în Parlament oameni care să îi reprezinte", a susţinut Orban.

El a menţionat că obiectivul alegerilor anticipate este prevăzut în acordul cu USR.

"În privinţa acestor aserţiuni cu caracter propagantistic sunt în totală contradicţie cu realitatea. PNL a bătut PSD la europarlamanetare şi la prezidenţiale", a afirmat el.

Orban a catalogat drept "năzdrăvănii" declaraţiile unor lideri USR referitoare la o eventuală refacere a Uniunii Social Liberale, fosta alianţă formată din PSD şi PNL.

"Noi suntem într-un război total cu PSD”, a spus Orban.

Totodată, Orban a anunţat că vor avea discuţii pentru declanşarea alegerilor anticipate.

"Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi şi care sunt alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate", a spus el.

Orban a spus că obiectivul PNL este câştigarea alegerilor locale "în toate localităţile în care acest lucru este posibil”.

În ceea ce priveşte eventuale alianţe la nivel locale, liderul liberal a spus că filiale vor avea "o libertate” în ceea ce priveşte negocierile pe plan local.

Sursa : news.ro

Recomandari