Căutare Live

Orban, după consultări: Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate / Noi suntem într-un război total cu PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după consultările de la Cotroceni, că în societate există sprijin pentru alegeri anticipate şi crede că se poate atinge acest obiectiv, care este inclus şi în acordul cu USR. "Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi şi care sunt alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate", a spus el. Orban a menţionat că PNL este în "război total" cu PSD, dar şi că nu e niciun partid care să deţină majoritatea absolută din Parlament.

"Sunt mulţumit de echipa guvernamentală, au avut realizări spectaculoase. Din punctul meu de vedere putem continua în aceeaşi formulă. Luni avem BPN, luăm decizia privind componenţa guvernului şi programul de guvernare", a afirmat Ludovic Orban, joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că au discutat despre situaţia în care ne găsim astăzi, reiterând că propunerea PNL pentru funcţia de premier este el.

"Constituţia e foarte limpede, preşedintele are atributul constituţional de a propune premierul. Nu e niciun partid care să deţină majoritatea absolută din Parlament. Preşedintele decide persoana candidatului pentru funcţia de prim-ministru. Am studiat prevederile regulamentare", a mai spus Orban.

El a spus că nu are încredere în PSD, dar are încredere în cetăţenii români şi în partenerii din ultima perioadă.

"Cred că se poate ajunge la anticipate. Există suport pentru alegeri anticipate în societate. Cetăţenii vor în Parlament oameni care să îi reprezinte", a susţinut Orban.

El a menţionat că obiectivul alegerilor anticipate este prevăzut în acordul cu USR.

"În privinţa acestor aserţiuni cu caracter propagantistic sunt în totală contradicţie cu realitatea. PNL a bătut PSD la europarlamanetare şi la prezidenţiale", a afirmat el.

Orban a catalogat drept "năzdrăvănii" declaraţiile unor lideri USR referitoare la o eventuală refacere a Uniunii Social Liberale, fosta alianţă formată din PSD şi PNL.

"Noi suntem într-un război total cu PSD”, a spus Orban.

Totodată, Orban a anunţat că vor avea discuţii pentru declanşarea alegerilor anticipate.

"Începând de săptămâna viitoare vom avea un dialog cu toţi partenerii care au fost alături de noi şi care sunt alături de noi pentru a stabili o strategie comună de declanşare a alegerilor anticipate", a spus el.

Orban a spus că obiectivul PNL este câştigarea alegerilor locale "în toate localităţile în care acest lucru este posibil”.

Citește și
fundal albastru si chenare galbene in care sunt simbolurile zodiilor
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
Horoscop zilnic 3 decembrie 2021. Citește horoscopul zilei pentru fiecare zodie
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Mai multe articole

În ceea ce priveşte eventuale alianţe la nivel locale, liderul liberal a spus că filiale vor avea "o libertate” în ceea ce priveşte negocierile pe plan local.

Sursa : news.ro

Ping-Pong de-a politica! Ieri a fost demis, azi a fost propus, din nou, pentru aceeași funcție! PNL îl vrea tot pe Orban... Ciolacu nu exclude sesizarea CCR dacă Iohannis îl propune premier tot pe Orban: După ce a existat în Parlament cel mai m...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri