Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Burlacul

Orban, după decizia CCR: Nu pot să înţeleg pe ce text constituţional se bazează această decizie/ CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui, prin deciziile luate în ultimii ani

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că nu înţelege pe ce texte constituţionale s-a bazat decizia CCR de luni şi a afirmă că ”CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui, prin deciziile luate în ultimii ani”.

”Nu putem să nu constată un partizanat pro PSD. Personal, nu pot să înţeleg pe ce text constituţional se bazează această decizie. În cuprinsul comunicării, CCR se contrazice”, a afirmat, luni, premierul Ludovic Orban, după decizia CCR care a stabilit că desemnarea sa pentru a doua oară nu este constituţională.

”CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui, prin deciziile luate în ultimii ani”, a mai spus Orban.

Acesta a afirmat că preşedintele este persoana cu cea mai mare legitimitate, deoarece este ales direct cu o majoritate de 50% plus 1.

”Ca un fir roşu, de câţiva ani, CCR afectează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui. Preşeditele nu este constrâns să numească un premier”, a mai spus Orban, vorbind, din nou, despre boicotul PSD.

Premierul a spus că aşteaptă motivarea deciziei.

”Procedura trebuia să se derulzeze pentru că simpla comunicare a unei decizii nu trebuia să afecteze”, a mai spus Orban.

”Voinţa oamenilor nu poate fi înfrântă nici de o majoritate parlamentară nocivă, conjuncturală. Voinţa românilor nu poate fi înfrântă nici de deciziile CCR. Această voinţa se va exprima mai devreme sau mai târziu, prin vot”, a mai afirmat premierul.

Orban a spus că discută în permanenţă cu preşedintele Klaus Iohannis şi că este atributul acestuia de a propune un premier.

”Nu îmi depun mandatul. Am fost însărcinat să formez guvernul, l-am format, miniştrii au trecut prin procedura de audiere şi ne-am prezentat astăzi la votul de învestire”, a declarat Orban, răspunzând unei întrebări.

Sursa : news.ro

Recomandari