Live acumFilm: O bucla in timp
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Orban: Este în mâna Parlamentului decizia privitoare la învestirea Guvernului Cîţu. Am purtat discuţii, negocieri, am încercat să formăm o majoritate

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că este în mâna Parlamentului decizia privitoare la învestirea Guvernului Cîţu, precizând că liberalii au purtat discuţii şi negocieri pentru a încerca să formeze o majoritate.

Orban a fost întrebat, vineri, în judeţul Dâmboviţa, dacă va exista un vot de învestitură sau se va întâmpla cu Guvernul Cîţu ce s-a întâmplat cu Guvernul Orban 2 şi a răspuns: ”Vom vedea, este în mâna Parlamentului decizia privitoare la învestirea Guvernului Cîţu. Noi am purtat discuţii, negocieri, am încercat să formăm o majoritate miniştrii noştri s-au prezentate în comisii la un nivel foarte bun, într-o evidentă creştere, de altfel se vede că au şi obosit să ne dea aviz negativ candidaţilor noştri de miniştri, foarte mulţi primind aviz favorabil. Prestaţia Guvernului care de fapt este în funcţie este o prestaţie extrem de serioasă, care abordează cu maximă responsabilitate toate problemele României şi care împinge înainte toate proiectele de dezvoltare. Ca atare, ce va face Parlamentul, va face Parlamentul”.

El a fost întrebat şi cum vor vota parlamentarii PNL, spunând: “PNL va acţiona în conformitate cu prevederile constituţionale cum este normal. (…) Ne-am străduit încercând să formăm o majoritate şi vom vedea că până la urmă Parlamentul decide”.

El a mai spus că e greu de explicat votul negativ dat în mai multe comisii de către parlamentarii USR.

Când jurnaliştii i-au spus că PSD aşteaptă răspunsul de la CCR pentru ordonanţa privind alegerile anticipate înainte de a stabili data de învestire a Guvernului Cîţu, premierul interimar a spus: “Nu văd nicio legătură între procedura de învestire şi activitatea Curţii Constituţionale. Sigur poate fi legătura politică care există între psd şi unii dintre judecătorii CCR altfel nu are nicio legătură instituţională, nu are nimic de-a face procedura de învestire cu ordonanţa de urgenţă privitoare la alegerile anticipate”.

Sursa : news.ro

Recomandari