Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Orban: Trebuie să pregătim raportul către Parlament privind modul în care a acţionat Guvernul în starea de urgenţă. Pânâ la sfârşitul săptămânii, să finalizăm raportul

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că trebuie pregătit raportul către Parlament privind modul în care a acţionat Executivul în timpul stării de urgenţă. El a cerut miniştrilor să trimită completări astfel că până la sfârşitul săptămânii raportul să fie finalizat.

“Am solicitarea către toţi miniştrii să depuneţi rapoartele solicitate de doamna vicepremier Turcan. Noi trebuie să pregătim raportul către Parlament privind modul în care a acţionat guvernul în cele două luni de zile în care a fost în stare de urgenţă”, a declarat premierul. El a solicitat miniştrilor care mai au de trimis completări să o facă cât se poate repede astfel încât până la sfârşitul săptămânii raportul să fie finalizat.

Conform hotărârii prin care Parlamentul a încuviinţat prelungirea stării de urgenţă, în termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Guvernul va prezenta Parlamentului un raport complet privind măsurile adoptate pe perioada stării de urgenţă pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19, măsurile care au restrâns exerciţiul unor drepturi sau libertăţi fundamentale şi măsurile cu caracter economic şi social.

Sursa : news.ro

Recomandari