Live acumFilm: John Wick
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului a fost adoptată

Ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului, numărul ministerelor fiind redus la 16.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a afimat că al doilea act normativ adoptat, miercuri, de Guvern este ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului, prin reducerea numărului de ministere la 16.

Astfel, Ministerul Finanţelor Publice preia în subordine Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc, de la Secretariatul General al Guvernului, precum şi Oficiul Naţional pentru Combaterea şi Prevenirea Spălării Banilor, iar CN Loteria Română trece în subordinea Ministerului Economiei.

La Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri sunt comasate Ministerul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ministerul Turismului, Ministerul Energiei. În cazul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, se reorganiz prin comasare Ministerul Transporturilor cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, iar Agenţia pentru Agenda Digitală de la Ministerul Comunicaţiilor devine Autoritatea pentru Digitalizarea României, la SGG.

Totodată, Ministerul Educaţiei preia activitatea şi structurile de la Ministerul Cercetării şi Inovării, coordonate de un secretar de stat.

"Această prevedere a fost inclusă în textul ordonanţei de urgenţă pentru a evidenţia în mod distinct importanţa domeniului cercetării şi inovării în cadrul structurii noului Minister al Educaţiei şi Cercetării", a spus Dancă.

La Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale se înfiinţează Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, prin preluarea atribuţiilor de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Noua autoritate va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat.

În cadrul SGG, se înfiinţează Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova şi sunt transferate în subordine Transelectrica şi Transgaz.

Sursa : news.ro

Recomandari