Antena Căutare

Ordonanta privind recalcularea pensiilor militare, aprobata

Guvernul a aprobat, in sedinta speciala organizata vineri seara, ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare.

UPDATE 21.10: "Diferentele de sume se vor primi sau se vor plati din 2012", a spus Boc.

UPDATE: 21.05: "Cei care au primit pensii diminuate in ianuarie, vor primi diferenta", a declarat Emil Boc. Premierul a adaugat ca "pensiile militare sub 3.000 de lei nu scad, daca persoanele au vechime intreaga".

Ordonanta de aplicare a Legii 119 tine cont de elementele invalidate de instantele judecatoresti si stabileste un nou mecanism de strangere a datelor, astfel incat responsabilitatea dovedirii contributiilor la pensii si vechimii sa o aiba autoritatile.

Daca autoritatile nu identifica insa toate veniturile obtinute de pensionari, atunci se va in calcul cuantumul soldei minime de grad sau salariul minim pe economie, ceea ce inseamna ca unii pensionari ar putea primi mai putini bani decat ar trebui. In aceste cazuri, autoritatile au termen pana la 31 martie 2012 pentru a completa dosarele de pensionare si a face o noua recalculare.

Eventualele diferente de bani urmeaza a fi achitate pana la 31 decembrie 2012.

Boagiu a "integrat" Norvegia in UE, de doua ori in aceeasi conferinta... Pesedistul Ion Vasile s-a inscris in PC: Am luat aceasta decizie dupa o meditatie personala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x