Antena Căutare

Ordonanta privind recalcularea pensiilor militarilor, respinsa de Senat

Parlamentarii din Comisia juridica a Senatului au respins Ordonanta privind recalculare pensiilor militarilor.


Pensiile vor fi recalculate prin determinarea stagiilor de cotizare si punctajelor medii anuale, pe baza veniturilor realizate lunar de beneficiari, utilizand algoritmul de calcul prevazut de legislatia in vigoare la data recalcularii.

Pensiile militare recalculate vor putea fi insa revizuite si la cererea beneficiarului, in baza actelor doveditoare prezentate de acesta, din care sa rezulte alte date decat cele utilizate la recalculare, referitoare la drepturi cu caracter salarial si perioade suplimentare la vechimea in serviciu.

Drepturile de pensii revizuite se acorda de la 1 ianuarie 2011 daca cererea, impreuna cu actele doveditoare, a fost depusa in termenul general de prescriptie sau de la data intai a lunii urmatoare celei in care cererea a fost depusa la casa de pensii peste acest termen general.

Mii de militari in rezerva protesteaza marti in Bucuresti. Oamenii sunt nemultumiti de modul in care au fost recalculate pensiile.(foto:Intact Images)

sursa: Antena3

Obrazul subtire cu cheltuiala se tine: Cazarea parlamentarilor la hotel, peste 500.000 €/luna... Vanghelie, de ziua lui: “Eu nu imbatranesc. Sunt in rebranduire"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x