Căutare Live

Mai multi politicieni apar in interceptarile din dosarul lui Sorin Blejnar

Parlamentarii s-au implicat frecvent in activitatea lui Sorin Blejnar, pe vremea cand acesta conducea Fiscul. Cel putin asta reiese din interceptarile din dosarul in care Sorin Blejnar a fost trimis in judecata pentru sprijinire de grup infractional organizat. Senatori, deputati, primari si chiar ministri s-au indreptat catre seful Fiscului pentru a numi persoane apropiate in functii din vama sau pentru a discuta restructurari.

In interceptari apar senatori si parlamentari ca Mircea Toader, Viorel Arion, Ion Ariton sau Mihaela Popa. Cu Toader, Blejnar discuta numirea unui apropiat de la Galati intr-o functie din vama iar fostul sef al Fiscului sustine ca s-a ocupat deja de aceasta problema trimitand un memorandum. De asemenea, parlamentarul Viorel Arion cere scoaterea unor posturi la concurs pentru un apropiat de-al sau. Blejnar promite ca va discuta despre acest lucru cu premierul si ministrul.

Mihaela Popa, fost senator PDL da indicatii in ceea ce priveste numirile de la finante si cere imperativ sa nu se faca mutari fara acordul acesteia. Mai ales la finante, unde controlul in 2010, sustinea parlamentarul, il detinea PSD si PNL. Ulterior, senatorul a trecut in tabara acestora.

Toate aceste convorbiri au fost interceptate intr-o perioada scura de timp, o luna, septembrie 2010, atunci cand procurorii de la Brasov instrumentau dosarul cu motorina omului de afaceri Attila Racz. Contactat, Mircea Toader ne-a declarat ca nu a cerut numirea nimanui la vama.

Crin Antonescu: "Nu organizam o suspendare a presedintelui, insa o demisie ar fi benefica"... Ponta vrea sa participe la summit-ul UE privind politica bugetara cu mandat de la Basescu...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri