Antena Căutare

Parlamentul face legi de mantuiala. Din incompetenta sau din interes?!

Noua forma a Legii ANI a fost gasita luni de magistratii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) ca fiind in flagrant cu legea fundamentala a tarii.

Magistratii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) au constatat luni, in unanimitate, ca este neconstitutionala si noua forma a Legii ANI, pe numele ei Legea privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei prinuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei care va fi publicata in Monitorul Oficial. De la data publicarii, decizia este general obligator si are putere numai pentru viitor. Verdictul se comunica presedintelui tarii, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru.

DEPUTATII SI SENATORII AU PICAT "TESTUL CONSTITUTIEI"
Cu alte cuvinte, ne gasim in situatia inedita in care deputatii si senatorii, pusi sa repare ceva, nu reusesc. Dupa luni de zile de dezbateri, Parlamentul n-a reusit sa treaca "Testul Constitutiei" cu noua forma a Legii ANI. Pare aproape incredibil. Ba chiar este de-a dreptul rusinos.

Secretarul general al ANI, Horia Georgescu a etichetat decizia CCR privind Legea ANI reexaminata ca fiind "o evolutie pozitiva", referindu-se aici strict la judecatorii CCR. Decizia acestora "arata ca Senatul Romaniei nu a tinut cont de aspectele de procedura invocate ca neconstitutionale desi ele au fost subliniate si in cadrul dezbaterilor din Comisia juridica a Senatului si in plenul acestei Camere", a spus Georgescu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Vosganian: "Asa cum Francisc din Assisi vorbea cu pasarile, domnul Iliescu vorbeste acum cu apele"... Legea ANI a fost declarata neconstitutionala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x