Antena Căutare

Partidele parlamentare au reusit sa adune 20 mil. lei numai din donatii

PDL conduce in top, cu peste 9 milioane de lei primite in 2010.

Liderii partidelor politice sunt absenti din topurile cotizantilor, responsabilitatea fiind a celor multi sau cu multe contracte. Pe de o parte, oamenii politici care au afaceri in special cu statul s-au remarcat si de aceasta data, pe de alta parte, forta partidului o dau si fondurile obtinute din cotizatii. Oricum am privi lucrurile, Partidul Democrat Liberal conduce in toate clasamentele.

Printre fruntasii care au cotizat la partide se afla cetateanul roman de origine iraniana Ahadollah Rahmati, a carui donatie de 80.000 de lei l-a plasat in topul persoanelor fizice cu donatii ce depasesc valoarea cumulata a 10 salarii minime pe tara.

Misteriosul sponsor al Puterii este actionar la Dariush Product, alaturi de socrul sau Ioan Buzoianu, detinand si intreprinderea individuala Ahadollah Rahmati. Societatea comer­ciala are ca obiect de activitate fabricarea inghetatei, fiind in intrerupere tempo­rara de activitate pana in anul 2013, desi a raportat o cifra de afaceri de 344.544 de lei in anul 2009 si un profit net de 8.481 de lei, cu un singur angajat. Sotia acestuia este Carmen Maria Rahmati, de profesie auditor financiar, care apare ca cenzor la mai multe societati comerciale.

Printre donatorii PDL se mai regaseste si Honorius Prigoana, fiul deputatului PDL Silviu Prigoana, a carui contributie de 68.800 de lei il plaseaza pe locul 2. Este de notorietate implicarea familiei Pri­goa­na in afacerile cu bani publici, in spe­cial in ridicarea autovehiculelor ori salu­brizarea si colectarea gunoiului de pe raza Sectorului 3, condus de Liviu Ne­goita. Europarlamentarul Cristian Preda are, de asemenea, o participare consis­tenta la bugetul partidului, cu donatii de 52.000 de lei in 2010.

Alti doi europar­la­men­tari, Theodor Stolojan si Iosif Ma­tula, au donat fiecare 48.000 de lei pentru bunastarea PDL, iar in primii cinci se situeaza si Vasile Tudosia si Cristian Radu, fiecare cu 40.000 de lei. De amintit este faptul ca Vasile Tudo­sia este cunoscut pentru participarea in afaceri alaturi de sotia primarului Sectorului 6, Cristian Poteras, reusind sa obtina prin societatile lor mai multe contracte cu autoritati publice locale si societati de stat.

Milionarii liberalilor

Partidul National Liberal a reusit sa stranga la capitolul venituri o suma surprinzatoare, de 6,5 milioane de lei, in anul 2010, cei mai mari donatori fiind Crin Halaicu si Stefan Jicol, fiecare cu 115.000 de lei. Crin Halaicu este unic actionar la societatea Grupul Imo­biliar Bucuresti, cu care a reusit sa faca profit de 233.708 de lei, la o cifra de afa­ceri de numai 329.953 de lei, cu trei sala­riati.

Tot articolul, in Financiarul

PD-L ar putea incheia un protocol de colaborare cu partidul lui Sarkozy... WikiLeaks: In 2005, Ion Iliescu a vrut sa rupa PSD-ul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x