Antena Căutare

PDL a votat din greseala binele dorit de romani

Deputatii PDL au votat miercuri reducerea TVA pentru alimente la 5% si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Cele doua proiecte legislative, adevarate bombe financiare pentru Guvernul Boc, s-au strecurat printre celelalte 72 de legi care au fost votate de deputati pe parcursul zilei de marti.



Ambele proiecte legislative au beneficiat si de girul ministrilor din Cabinetul Boc, Ioan Botis, Gheorghe Ialomitianu, Gabriel Oprea, Elena Udrea, Valerian Vreme, Valeriu Tabara si Laszlo Borbely. Membrii Executivului care sunt si deputati au fost convocati miercuri pentru a asigura numarul necesar de voturi ale Puterii la sesiunea de vot final.

"E greseala mea si mi-o asum. Au fost multe rapoarte pe ordinea de zi. Grupul PDL depune o initiativa legislativa prin care sa revina la forma Codului Fiscal anterioara adoptarii acestor legi", a incercat Toader sa repare greseala PDL, care in final a fost pusa in carca consilierilor parlamentari si a sefului departamentului pentru relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu.

Cele doua initiative fusesera deja respinse de Senat, iar Camera Deputatilor este decizionala, asa ca singura etapa pe care o mai au de parcurs este promulgarea de catre presedinte. Cum singura speranta a pedelistilor pentru a bloca rapid proiectele este retrimiterea de catre seful statului in Parlament, Mircea Toader a declarat ca probabil asta se va si intampla. "Este treaba presedintelui. Probabil ca le va retrimite", a declarat Toader miercuri-dimineata, cand pedelistii se tot perindau prin biroul Robertei Anastase incercand sa gaseasca o solutie de a drege busuiocul.

Proiectul legii de modificare a Codului Fiscal prin care se reduce TVA la 5% la anumite alimente a avut parte de un vot ca la Marea Adunare Nationala, dupa cum anunta vesel pedelistul Ioan Oltean, presedinte de sedinta, care nici el n-a constientizat ce voteaza colegii sai: 290 de voturi pentru, zero impotriva, zero abtineri.

Proiectul initiat de parlamentarii PSD, PC si PNL avea raport favorabil de la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, iar dezbaterile generale au avut loc pe 12 octombrie, sedinta la care nu a fost prezent nici un initiator. Deputatul PDL Mircea Calian a spus atunci in plen ca si el a fi fost de acord cu asemenea initiativa in perioada 2007-2008.

"Din nou, cei 53 de parlamentari din PSD+PC, respectiv PNL, care au initiat aceasta initiativa legislativa nu sunt prezenti in sala sa-si sustina proiectul, sa mearga pana la capat si sa ne ofere solutia financiara astfel incat sa fim de acord si sa sustinem aceasta initiativa", acuza Calian in plen pe 12 octombrie.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

Emil Boc a convocat mai multi ministri la Palatul Victoria... Executivul amana proiectul prin care tinerii inteprinzatori pot primi 10.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x