Antena Căutare

PDL, aripa “telectuala”, tinteste scaunul lui Boc

Grupul intelectualilor din PDL, favoritI ai lui Traian Basescu, au obtinut ieri derogare de vechime de la partid pentru a putea candida la sefia partidului, in 14 mai. Biroul Politic al PDL a acceptat ca si cei care nu au 5 ani vechime in partid sa poata candida la functia de presedinte, lucru interzis pana acum de statutul formatiunii. Acum trioul Macovei-Preda-Voinescu trebuie sa decida doar care dintre ei isi va depune candidatura.

Europarlamentarul Cristian Preda a anuntat, dupa sedinta conducerii PDL, ca liderii democrat-liberali au decis modificarea statutului astfel incat sa fie posibile candidaturile pentru sefia PDL si ale celor cu mai putin de cinci ani vechime in partid.

"Este o decizie care a fost deja luata si care vine ca urmare a propunerii noastre. De fapt istoria e un pic mai complicata pentru ca impreuna tot cu Sever Voinescu si cu Monica Macovei am cerut o derogare pentru ca la Conventia din mai sa poata conduce o motiune si o persoana care nu are cinci ani vechime. Pornind de la aceasta solicitare s-a ajuns la ideea ca aceasta propunere BPN o va face Consiliului National de Coordonare astfel incat sa se poata ca la viitoarea intrunire in conventie aceasta conditie de vechime sa fie data la o parte", a declarat europarlamentarul Cristian Preda, dupa ce a participat la sedinta Biroului Prmanent National al PDL.

Preda nu a exclus posibilitatea ca derogarea de la vechime sa conduca la o candidatura la presedintia PDL a unuia dintre cei trei initiatori ai propunerii de modificare a Statutului.

"Am cerut aceasta derogare impreuna cu Monica Macovei si Sever Voinescu, trebuie sa va asteptati ca unul dintre noi sa conduca o asemenea motiune. Nu vom ascunde cine va fi cel care va face acest lucru. Vom avea aceasta discutie", a precizat Preda.

Intrebat cum vede posibilitatea unei solutii negociate pentru viitorul lider al partidului, Preda s-a pronuntat pentru competitie la apropiata Conventie Nationala.

"Nu cred ca exista solutie negociata, cu atat mai mult in situatii de criza. Va exista competitie, sunt convins de acest lucru. Departe de mine gandul ca, in acest moment, in PDL, e posibila o solutie negociata", a concluzionat Cristian Preda.

Tot articolul, in Jurnalul National

Geoana, catre ziariste: Ce faceti gazelelor?... Uniunea Social Liberala a semnat un protocol cu sindicatele si patronatele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x