Antena Căutare

PDL cere suspendarea lui Mircea Geoana la Senat

Senatorii PDL au anuntat miercuri ca vor demara procedurile de suspendare a social-democratului Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului. Democrat-liberalii il acuza pe Geoana ca a incalcat ieri regulamentul acestei Camere pe motiv ca a refuzat solicitarea lor de pastrare a senatorilor independenti in comisiiile parlamentare si a considerat votul prin procura al unui senator social-democrat drept valid.

Sustinuti de reprezentantii PDL, gruparea parlamentarilor independenti a incercat sa intoarca in plenul de miercuri votul negativ formulat de conducerea acestei camere cu privire la cererea lor de pastrare a locurilor detinute in comisiile parlamntare de specialitate.

Cum Biroul Permanent a refuzat marti sa aprobe pastrarea senatorilor migratori in aceste foruri, Liviu Campanu,liderul grupului independentilor, a cerut la inceputul sedintei Senatului ca plenul sa dea un vot pe solicitarea acestui grup de pastrare a locurilor din comisiile de specialitate.

Senatorii din grupurile parlamentare ale PNL si PSD au reactionat in cor, criticand caracterul "neregulamentar" si "neconstitutional" al cererii independentilor.

La un moment dat, plenul Senatului a fost suspendat, la propunerea liderului grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, pentru o pauza de consultari in care grupurile vor decide daca vor mai legifera astazi ceva sau nu. la reluarea lucrarilor presedintele Senatului, Mircea Geoana a anuntat ca nu va supune votului cererea independentilor de a-si pastra locul in comisiile de specialitate.

Mircea Geoana a aratat ca argumentele prezentate in cele aproximativ doua ore de dezbateri din plen au "o incarcatura politica" evidenta.

"S-a votat ordinea de zi, o speta politica complexa nu poate fi rezolvata printr-un vot in plen, astfel ca nu voi supune votului aceasta solicitare", a anuntat presedintele Senatului.

In replica, liderul grupului PDL din Senat, Traian Constantin Igas, a sustinut ca in urma refuzului de a supune la vot cererea indenepdentilor privind locurile in comisii, PDL va initia procedura de suspendare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului.

"Conform Regulamentului, va trebui sa initiem procedura de suspendare a dumneavoastra din functia de presedinte, datorita faptului ca ati abuzat de calitatea pe care o aveti", a anuntat Constantin Igas, in plenul Senatului.

Initiativa independentilor de a impune in plen ceea ce nu au reusit la comisia juridica si in Biroul Permanent era de asteptat. Anularea dreptului de a mai avea reprezentanti in comisiile parlamentare permanente lasa grupul independentilor, format din senatori care au parasit PSD sau PNL, fara un instrument pretios de influenta in procesul legislativ. Totodata, aceasta interdictie previne favorizarea migratiei politice, o perspectiva deloc incantatoare pentru oamenii lui Gabriel Oprea care spera sa mai atraga noi alesi din zona opozitiei pentru a mari importanta si puterea lor ca grup parlamentar.

antena3.ro
Senatul a adoptat Legea Responsabilitatii Fiscale... Ion Iliescu a ajuns la varsta de 80 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x