Antena Căutare

PDL comaseaza alegerile locale cu cele parlamentare

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, ideea lansata marti in sedinta coalitiei, este primita cu bratele deschise de catre liderii PDL din teritoriu. Si sefii de la Bucuresti ai partidului nu se mai opresc din laudarea sistemului. Au chiar mai multe variante: organizarea alegerilor parlamentare in iunie si aplicarea rezultatelor lor in decembrie sau toate alegerile la un loc - inclusiv cele prezidentiale.



Democrat-liberalii au convenit cu UDMR si UNPR modificarea legii electorale, astfel incat alegerile locale si cele legislative sa aiba loc in aceeasi zi, incepand de anul viitor.

"Coalitia va incepe de saptamana viitoare o analiza cu privire la sistemul electoral. Vom discuta si cu opozitia si concluziile vi le vom prezenta. Deocamdata nu avem o formula agreata la nivelul coalitiei, pentru ca nu am inceput discutiile", a declarat premierul Emil Boc.

Prim-vicepresedintele PDL, Roberta Anastase, sustine ca noul sistem de organizare a alegerilor s-ar putea aplica din toamna anului viitor.

"Acest lucru poate fi realizat, in toamna, prin impingerea localelor catre alegerile parlamentare, desfasurate la termen. Dar este de analizat. Noi suntem intr-o discutie mai ampla, care vizeaza schimbarea sistemului electoral, legislatia in domeniu, iar acesta poate fi un subiect", a spus Anastase.

Comasarea alegerilor va evita blocarea institutiilor statului de doua ori, spune purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu.

Democrat-liberalii mai au o varianta pe care o iau in calcul: organizarea alegerilor parlamentare in iunie si aplicarea rezultatelor lor in decembrie.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

A murit Akos Birtalan, fost ministru al Turismului... Udrea: PDL-ul ar putea renunta la portocaliu pentru alegerile viitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x