Antena Căutare

PDL depune o motiune simpla pe Educatie

PDL va depune, vineri, la Camera Deputatilor, o motiune simpla pe Educatie, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda. Decizia a fost luata in Biroul Permanent National al partidului.

"Este prima motiune pe care PDL o depune la adresa Guvernului Ponta, dupa ce democrat-liberalii au intrat in opozitie", a spus Cezar Preda, explicand ca democrat-liberalii ii cer ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, si "sa anuleze titlul de doctor a lui Victor Ponta" si a apreciat ca mesajul dat de guvernanti la inceperea anului scolar arata ca "va continua o abrambureala in sistemul de invatamant".

Cezar Preda a afirmat ca "destabilizarea sistemului de invatamant nu s-a oprit", criticand votarea de catre Senat a prevederilor privind Bacalaureatul Profesional, despre care a spus ca reprezinta "o forma comunista de a da o hartie".

Potrivit lui Cezar Preda, prin motiunea simpla pe invatamant pe care o va depune la Camera Deputatilor, democrat-liberalii doresc "sa traga un semnal de alarma" fata de ce se intampla in acest domeniu. "Ce se intampla azi in educatie e urmare a unui pact pe educatie semnat de liderii politici. Anul scoar a inceput cu presiune maxima, intr-o saptamana au fost schimbati 1.000 de director de scoli", a precizat Preda, care l-a criticat pe Ponta pentru ca, "fara o analiza temeinica", a vorbit despre desfiintarea clasei zero.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la deschiderea noului an scolar, ca, din punctul lui de vedere, este necesar si util ca "faimoasa clasa pregatitoare" sa functioneze de anul viitor in cadrul gradinitei, nu al scolii, sustinand ca autoritatile "au dat batai de cap parintilor".

Ministerul Mediului a retras avizul pentru exploatarea cu cianuri a minereurilor de la Certej... SRI: Amenintarea terorista, in crestere in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x