Antena Căutare

PDL ii da "ultimatum" lui Geoana

Grupul parlamentar PDL din Senat a anuntat, printr-un comunicat, ca ii adreseaza un ultimatum presedintelui senatului Mircea Geoana pentru convocarea urgenta a sedintei Biroului Permanent conform Regulamentului.


"Mircea Geoana nu a inteles ca el ocupa pozitia de presedinte al Senatului, si nu de presedinte al grupului PSD sau de mesager al lui Adrian Nastase. Singurul interes al Partidului Social Democrat este sa arunce tara in haos si de aceea tergiverseaza intrarea in vigoare a legilor asumate de Guvern", apreciaza grupul PDL din Senat.

Grupul PDL este de parere ca aceasta amanare pune in pericol primirea transei de la Fondul Monetar Internațional si ca se poate ajunge la sfarsitul anului in imposibilitatea de plata a salariilor si pensiilor.

"Una din legile a carei aplicare este amanata de blocajul PSD este Legea pensiilor care va elimina starea curenta in care 8000 de pensii speciale de lux ar putea acoperi 60.000 de pensii medii. Domnul Geoana minte nerusinat cand afirma ca sesizarea privind dezbaterea motiunii la 3 (trei) zile de la citirea ei nu are temei legal, dovedind ca nici in ceasul al doisprezecelea nu intelege sa respecte Constitutia", se arata in comunicat.

Senatorii PDL considera ca "aceasta obstinatie de a raspunde comenzilor PSD si nu interesului national, il descalifica pe Mircea Geoana ca al doilea om in stat".

"Asteptam explicatii de la domnul Geoana pentru modul in care a tarat in noroi imaginea institutiei Senatului prin decizia de a bloca convocarea Birourilor Reunite si dezbaterea motiunii in termenele constitutionale. Din toate aceste motive ii adresam un ultimatum domnului Geoana pentru convocarea urgenta a sedintei conducerii Senatului conform Regulamentului", a mai precizat grupul PDL.

Sursa: www.jurnalul.ro

427 de "grasi" in carca lui Boc... Boc: Victor Ponta este "baronul pensiilor de lux"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x