Antena Căutare

Pe Gheorghe Falca il doare in cot de DNA

Gheorghe Falca i-a dat vecinului sau de duplex lucrarile de extindere a canalizarii din municipiu.

Inca un contract "cu dedicatie" la final de mandat i-a fost oferit de administratia Falca unuia dintre amicii primarului. Firma care a castigat licitatia pentru executia lucrarilor de extindere a retelei de canalizare a orasului este SC Univro SRL, iar reprezentantul acesteia este nimeni altul decat cel cu care edilul-sef si-a construit un imens duplex pe malul Muresului, in care astazi locuiesc ambele familii.

Gheorghe Falca nu are nicio problema in a cadorisi cu bani buzunarele prietenilor, in ciuda faptului ca acest lucru a atras atentia organelor de ancheta. In urma cu o luna, reprezentanti ai DNA au descins la Primaria Arad, pentru a verifica unele licitatii in care sunt implicate firmele apropiatilor lui Falca, abonati la licitatii.

Procurorii DNA verifica "coincidentele" prin care firme ca SC Confort SA, patronata de Gerogica Cornu sau Univro, gestionata de Florin Pasca, castiga licitatii in Arad.

Asta in timp ce, asa cum Jurnalul National a mai relatat, Florin Pasca imparte aceeasi casa cu primarul Falca. Este un nou caz in care primarul combina atribuirea de lucrari publice cu relatiile personale, asa cum s-a intamplat si in cazul Elecon, unde Gheorghe Falca este inculpat pentru fapte grave de coruptie si abuz in serviciu.

Firma lui Pasca a primit toate lucrarile din oras

In luna iunie a anului trecut, Florin Pasca, vecinul de duplex al primarului, devenea manager al SC Confort SA, companie ce apartine omului de afaceri Georgica Cornu. Mai multe firme, intre care CONAR, Magellan sau Izometal reprezinta compania lui Cornu, insa aproape de fiecare data si firma vecinului de duplex al primarului castiga contractele de executie a lucrarilor din municipiu. Valoarea totala a investitiei de modernizare a infrastructurii retelelor de canalizare din oras este de 27 de milioane de euro, iar numarul strazilor pe care SC Univro SRL va lucra dupa ce a reusit sa castige licitatia ajunge la 104.

CITESTE mai multe in Jurnalul National!

Foto: Intactimages

Ponta: Mang renunta la functia de ministru al Educatiei... Alba: Un candidat USL reclama ca a fost batut de contracandidatii PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x