Antena Căutare

Pesedistul Ion Vasile s-a inscris in PC: Am luat aceasta decizie dupa o meditatie personala

Senatorul PSD Ion Vasile s-a inscris vineri in PC si a declarat ca a luat decizia dupa discutii cu conducerea partidului si dupa o "meditatie personala". El a precizat ca "nu a vizat obtinerea de functii in PC".

Senatorul Ion Vasile a precizat ca a decis sa se inscrie in PC dupa ce in luna mai a anului trecut a fost revocat din functiile detinute in formatiunea social-democrata de catre BPN al PSD.

"Am luat decizia in urma unei meditatii personale si pentru faptul ca i-am analizat in Senat si am constatat ca ce au facut ei as fi facut si eu. (...) Am avut discutii, am stat in expectativa destul. Dincolo de faptul ca am avut destule solicitari, am preferat nu puterea si nu un partid mare, ci un partid care se poate construi. Ca asa am fost eu obisnuit cu constructia de partid. In cele din urma, am constatat ca valorile pe care le impartasesc de 20 ani le regasesc foarte bine in PC, tinand cont ca PC a avut de-a lungul vremii denumiri ca Partidul Umanist, chiar Social-Democrat la un moment dat, dar si pentru ca in Senatul Romaniei exista un curent social-liberal despre care discuta foarte multa lume, inclusiv membrii partidelor de la putere", a declarat senatorul Ion Vasile.

Ion Vasile a mai spus ca nu doreste obtinerea de functii in PC si ca, cel mai probabil, va fi seful PC-ului din Buzau. In prezent aceasta functie este detinuta interimar de Gheorghe Vlase.

"Nu m-au interesat functii, nu am o tinta personala in chestiunea asta, probabil ca deocamdata o sa preiau cu titlu de interimar sefia PC Buzau, pentru ca trebuie sa functioneze democratia in partid. Conducerea PC de la Buzau o iau tot de la un interimar si impreuna trebuie sa incercam sa construim cu oameni seriosi de data asta, si nu cu unii cu care eu m-am fript, sa facem o structura care sa aiba ceva de spus la nivelul judetului Buzau", a spus Ion Vasile.

De asemenea, senatorul si-a exprimat speranta ca alianta PSD-PNL-PC va functiona bine. Dar, nu va lasa nimic de la sine in relatia cu presedintele organizatiei judetene a PSD Buzau, Constantin Boscodeala, cu care s-a aflat in conflict in ultimii ani. Din cauza acestui conflict a fost revocat din functiile detinute in PSD.

"Exista niste reguli care vor face ca aceasta alianta sa functioneze bine si probabil ca vor gasi in mine un negociator tenace. Am stat eu de vorba cu oameni de o foarte proasta factura, dar ce sa fac, asa a fost sa fie, democratia nu presupune ca in partid primesti doar oameni care dovesc cu acte si hartii ca au origine sanatoasa si sunt sanatosi. Asta e viata. Nu o sa las de la mine, ca daca era sa las de la mine as fi dat curs invitatiei lui Boscodeala de a ma intoarce in partid", a mai spus Ion Vasile.

Senatorul Ion Vasile a fost presedinte al PSD Buzau timp de 20 de ani. In mai 2010, s-a inscris in Partidul Conservator, pe motiv ca reprezentantii acestui partid l-au convins ca PC este formatiunea in care el va putea activa politic.

Sursa: Antena3

Ordonanta privind recalcularea pensiilor militare, aprobata... Mazare, in razboi cu DNA: Cere daune morale de un milion de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x