Antena Căutare

Peste 30 de parlamentari ar pleca spre independenti

Peste 30 de parlamentari PSD si PNL, inclusiv fostul ministru al muncii, Marian Sarbu ar urma sa dezerteze in zilele urmatoare din partid si sa se inregimenteze in grupul independentilor condus de Gabriel Oprea, sustin surse parlamentare din cadrul acestui grup. Despre Marian Sarbu se spune ca deja i s-a promis portofoliul Muncii in cazul in care va face acest pas, iar in cazul lui Cristian Diaconescu se vehiculeaza informatia ca ar putea lua locul actualului ministru de Externe, Teodor Baconschi.

In ceea ce priveste gestul lui Diaconescu, sursele citate sustin ca acesta a fost curtat de grupul lui Oprea cu cateva luni inainte de Congres, dar atunci discutiile nu au evoluat.

"Decizia lui nu are de ce sa mire pe nimeni. A anuntat-o inca de aseara cand a spus ca se gandeste sa plece din PSD spre o formatiune de centru-stanga" a declarat liderul grupului independentilor din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea.

Si in PNL se anunta miscari de trupe
Potrivit surselor citate, gestul facut de Cristian Diaconescu va fi urmat de zeci de colegi din PSD dar si din PNL. Mai precis, 34 de alesi parlamentari se pregatesc sa spuna adio formatiunilor social-democrate si liberale, grosul migrarilor, peste 20, urmand sa fie inregistrat la Camera Deputatilor.

Deja patru parlamentari PSD au parasit partidul dupa Congresul PSD, ingrosand randurile gruparii Oprea: Serban Mihailescu si deputatii Ioan Munteanu, Culita Tarata si Cristian Diaconescu. Din zona PNL sunt asteptati cu bratele descise vreo 10 parlamentari liberali, un cuvant hotarator urmand sa-l aiba desfasurarea Congresului liberal din 5-7 martie.

Acest posibil deznodamant este stiut deja in PSD. Vicepresedintele social-democrat Ioan Stan avertiza conducerea inainte de Congres ca exista o lista cu peste 20 de colegi parlamentari care vor pleca din partid indiferent de rezultatul din 20 februarie.

Liberalii se tem de Diaconescu... Boc cere includerea in Parlamentul ungar a comunitatii romanesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x