Antena Căutare

Petre Roman: Nu inteleg de ce Traian Basescu isi da cu ciocanul in cap

Fostul premier si lider al partidului democrat,Petre Roman, nu intelege atitudinea presedintelui Traian Basescu fata de intens mediatizata Lege a Sanatatii, care se afla spre dezbatere in aceste zile.

"In 1997, in calitate de presedinte al Senatului, am fost invitat la Targu Mures si am propus in cadrul guvernarii ca acest experiment al domnului Arafat sa devina national. Iar fundatia a inceput acolo pentru ca acolo era domnul Arafat, nu cum a spus domnul Basescu", si-a reamintit Roman.

Concurenta nu este un argument

"Ati auzit cumva ca consumatorii, la distributia de energie electrica si la gaze, sa aleaga un alt furnizor. Deci acest argument puternic fluturat, al concurentei, este o mare minciuna", a continuat acesta.

Petre Roman a reluat argumentul lui Sorin Oprescu, si anume ca problema adevarata in sistemul sanitar romanesc este pretul foarte mare al medicamentelor.

"Problema in medicina romaneasca este cea pretului medicamentelor. Eu nu sunt de acord cu afirmatia ca sanatatea romaneasca este un dezastru. De ce nu s-a venit cu date concrete, nu caracterizari generale, catastrofice? Cum sunt oamenii ingrijiti, cati pacienti sunt vindecati, cati bani se cheltuie efectiv pentru actul medical, cati bani sunt adusi de la Trezorerie? Eu, cetateanul platitor, dau banul in domeniul asigurarilor sociale, iar Guvernul spune iti iau banul si il duc la mine. Asta se numeste deturnare de fonduri", s-a revoltat Roman.

"Nu-l inteleg pe Traian Basescu de ce isi da in cap cu ciocanul. Chiar trebuie sa deturneze acest jaf?!", a conchis retoric fostul premier.

Foto: Intact Images

Replica lui Raed Arafat: Statul a refuzat SMURD-ul pana in anul 2006... Traian Basescu, despre scandalul din Sanatate: SMURD-ul e structura militarizata, nu se poate privatiza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x