Antena Căutare

Petre Roman, prima reacție după ce a aflat că este urmărit penal în Dosarul Revoluției: ”Este o absurditate, o poveste cusută cu ață albă!”

Fostul premier Petre Roman a reacționat după aflarea veștii că procurorii vor redeschisderea urmării penale pe numele său în dosarul ”Revoluției”. Astfel, el a criticat demersurile oamenilor legii, spunând că ”este o absurditate”, o poveste cusută cu ață albă, deoarece el a fost numit premier în 27 decembrie, iar între 22 și 25 era „nimeni”.

Fostul premier Petre Roman a reacționat după aflarea veștii că procurorii vor redeschisderea urmării penale pe numele său în dosarul ”Revoluției”. Astfel, el a criticat demersurile oamenilor legii, spunând că ”este o absurditate”, o poveste cusută cu ață albă, deoarece el a fost numit premier în 27 decembrie, iar între 22 și 25 era „nimeni”.

„Sigur că ar fi multe de spus, dar cea mai evidentă absurditate care mă revoltă este că ei (procurorii, n.r.) zic că la data comiterii infracțiunii, Petre Roman era prim-ministru și e complet fals. Eu am devenit prim-ministru în 27 (decembrie 1989, n.r) și între 22 și 25 eram nimeni, ca să zic așa. E cusută cu ață albă rău de tot povestea asta”, a declarat, potrivit Mediafax, Petre Roman.

De asemenea, el spune că instanța de cameră preliminară nu va admite cererea procurorilor de redeschidere a urmăririi penale în ceea ce îl privește.

Citește și: Procurorul general a dispus infirmarea soluţiilor de clasare dispuse faţă de fostul premier Petre Roman şi fostul redactor-şef la TVR Teodor Brateş, în dosarul Revoluţiei, fiind redeschisă urmărirea penală

„Asta e convingerea mea. Există un rechizitoriu de vreo 520 de pagini pe care eu l-am văzut și care demonstrează între altele și faptul că eu nu aveam cum să fiu implicat în ceea ceea ce s-a vorbit, în ceea ce era acuzația inițială. (...) Există multe argumente, (...) ele au fost preluate de cercetarea respectivă și in rechizitoriu există o motivație de ce Petre Roman nu are cum să fie implicat, e foarte lămurită acolo, în rechizitoriul care deja a fost trimis la camera preliminară. (...) Ceea ce au trimis ei acum e pur și simplu fals”, a mai menționat Petre Roman.

“Singura mea întrebare este ce s-a întâmplat de au ieșit cu chestia asta acum, e foarte ciudat. (...) Pe lângă faptul că conține un fals, ea (cererea procurorilor, n.r.) este și total nemotivată și nejustificată”, a mai subliniat sursa citată.

Citește și: Revoluția din decembrie 1989. Masacrul inocenților, 37 de copii uciși. Vladimir Andronic avea o lună de zile. Cel mai mic erou. ”Nu cred că m-aș putea uita în ochii lui”

Procurorul general a dispus, luni, în dosarul "Revoluţia română din decembrie 1989", infirmarea, ca netemeinice, a soluţiilor de clasare dispuse faţă de Petre Roman, fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi prim-ministru al Guvernului României, şi Teodor Brateş, fost redactor-şef la Televiziunea Română, privind infracţiuni contra umanităţii şi redeschiderea urmăririi penale în cauză. De asemenea, a fost infirmată soluţia de clasare faţă de mai multe infracţiuni, dar şi cea privind clasare plângerilor depuse de 672 de persoane.

Ministrul Transporturilor analizează posibilitatea de a formula o plângere penală împotriva fostei şefe a Tarom... Ludovic Orban are astăzi negocieri cu majoritatea partidelor parlamentare pentru susţinerea Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x