Antena Căutare

"Piesa" in care joaca Geoana a mai fost pusa in scena, in 2006: "Matusa Tamara", cu Nastase in rol principal

Totul s-a intamplat in urma cu aproape sase ani. Atunci, Adrian Nastase avea de ales: demisia de la sefia Camerei Deputatilor sau excluderea din partid. Iar Mircea Geoana - sef la PSD - pleda intens pentru calea de care azi nici nu vrea sa auda: retragerea, de buna-voie, a lui Nastase de la conducerea Camerei Deputatilor. Totul, in plin scandal pe tema "Matusii Tamara"!

Mircea Geoana, martie 2006: "Din punctul meu de vedere, solutia excluderii este o solutie pur si simplu tampita".

E singurul punct n care Mircea Geoana nu si-a schimbat deloc perceptia. In rest, sfaturile de acum sase ani pentru Nastase sunt depasite, daca ar fi sa si le dea singur, azi.

O alta discutie de care acum, Geoana - aflat in situatia identica in care i se cere sa renunte la sefia Senatului - nici nu vrea sa auda.

Acum aproape sase ani, social-democratii s-au adunat intr-o sedinta a Comisteului Executiv, la un hotel de la marginea Bucurestiului. "Noaptea cutitelor luni" se numeste, in istoria politica recenta, reuniunea care l-a transformat pe Adrian Nastase dintr-un lider intr-un membru simplu de partid.

Mircea Geoana, martie 2006
: "Plecam de aici cu constiinta impacata ca am avut o dezbatere democatrica, un vot secret in care colegii mei au reconfirmat decizia ca Adrian Nastase sa-si dea demisia din functiile de la Camera Deputatilor. A fost o decizie intre interesul personal al lui Adrian Nastase si interesul mai larg al partidului si, as spune, si al Romaniei".

Cazul se dezbatuse, atunci, pana spre dimineata, in sedinta prezidata chiar de Mircea Geoana.

Nastase a renuntat atunci la functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Sase ani mai tarziu, Mircea Geoana refuza sa plece de la Senat.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Vezi componenta comisiei PSD-PNL pentru suspendarea lui Traian Basescu!... UPDATE! Ion Iliescu se simte bine si a fost externat din Spitalul Elias...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x