Antena Căutare

Pleaca Boc, vine Predoiu, Georgescu sau Isarescu?

Surse guvernamentale au declarat pentru Jurnalul National ca Emil Boc are din nou demisia pe masa, Traian Basescu pregatind o mutare la varful Guvernului, si anume inlocuirea actualului premier cu unul "independent”. Numele vehiculate in PDL sunt cele ale ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, si cel al lui Calin Georgescu, economistul preferat al presedintelui. O alta varianta vehiculata a fost cea a numirii lui Mugur Isarescu in fruntea guvernului, insa aceasta era considerata de catre democrat-liberali "o pista falsa”, pentru ca Basescu prefera in functia de prim-ministru o persoana cu o personalitate mai maleabila, pentru a putea fi controlata de la Cotroceni.

Sursele citate sustin ca la ora difuzarii acestei stiri Emil Boc discuta cu liderii judeteni ai PDL despre demisia sa din fruntea Guvernului, dupa 24 de ore de discutii-maraton cu Traian Basescu, in care acesta a incercat sa se reimpuna in forta in interiorul partidului, in fata gruparii Blaga-Videanu-Berceanu.

Astfel, in cadrul discutiilor, care s-au intins de duminica seara pana luni dimineata la Vila Lac 1, Traian Basescu a ridicat subiectul separarii functiei de premier de cea de presedinte de partid sI a avansat solutia unui "premier independent", astfel incat Emil Boc sa demisioneze de la Guvern si sa candideze pentru un nou mandat de presedinte al PDL, ca "solutie negociata", cu alte cuvinte candidat unic care sa reuneasca in jurul sau toate taberele, pe ideea "pupat piata endependentii".

Conform surselor citate, este posibil si ca alegerile privind noua conducere a partidului, programate pentru luna mai, sa fie devansate, eventual sa fie organizate peste o luna, pentru ca Vasile Blaga sa nu mai aiba timp sa refaca negocierile purtate deja cu sefii de organizatii judetene.

Sursa: Jurnalul National

Basescu i-a pus diagnosticul lui Vantu: condamnarea... Surse: Se cauta un premier independent in locul lui Emil Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x