Antena Căutare

PNL: Presedintele ar trebui sa-i retraga Ordinul Steaua Romaniei lui Laszlo Tokes

Presedintele Traian Basescu ar trebui sa-i retraga lui Laszlo Tokes Ordinul Steaua Romaniei, in urma declaratiilor referitoare la Tinutul Secuiesc, a declarat purtatorul de cuvant al PNL.

"Am constatat ca presedintele Romaniei l-a decorat, in decembrie 2009, pe domnul Laszlo Tokes cu Ordinul Steaua Romaniei. In opinia noastra, aceasta decoratie ar trebui retrasa", a declarat Mihai Voicu.

Potrivit purtatorului de cuvant al PNL, declaratiile lui Laszlo Tokes sunt "intr-un anumit crescendo, pentru ca ele nu sunt noi".

"Respingem astfel de atitudini, insa ne intrebam care este explicatia pentru lipsa de reactie a autoritatilor statului roman pentru astfel de declaratii. Nici presedintele, nici primul-ministru nu au avut o atitudine. Mai mult decat atat, l-am vazut pe domnul presedinte incadrat de Laszlo Tokes si de premierul Ungariei la o manifestatie a unei organizatii. In consecinta, sunt doua chestiuni care, in opinia noastra ar trebui facute", a adaugat Voicu.

Reprezentantul PNL a mai declarat ca europarlamentarii PDL ar trebui sa-i retraga sprijinul lui Tokes in ceea ce priveste sustinerea pentru functia de vicepresedinte al PE.

Joi , vicepresedintele Parlamentului European Tokes Laszlo a declarat la Universitatea de Vara "Tusvanyos", ca, daca o microregiune precum Kosovo si-a dobandit autonomia, acelasi lucru ar fi posibil si in Tinutul Secuiesc, iar, daca va fi nevoie, secuimea trebuie sa iasa in strada.

CITESTE si...

Maghiarii cer redesenarea granitelor. Noua regiune, prin unirea judetelor Harghita, Covasna si Mures?

VIDEO! Basescu, la Tusnad: Cu totii ne credem in centrul Pamantului

Diaconescu a cerut retragerea sprijinului in PE pentru Tokes

Laszlo Tokes a fost ales vicepresedinte al Parlamentului European

Update / 5 persoane impuscate, una in stare grava la un miting PNTCD... VIDEO! "Bas" sau cum a colaborat presedintele cu Securitatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x