Antena Căutare

Ponta atrage atentia asupra verdictului in cazul Chauncey Hardy: 7 ani pentru afise, 5 ani pentru omor!

Victor Ponta, presedintele PSD si copresedintele USL, atrage atentia, printr-o scrisoare deschisa adresata Consiliului Superior al Magistraturii si Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, asupra pedepsei minimale primita de ucigasul baschetbalistului american.

Sentinta emisa de Sectia Penala a Tribunalului Giurgiu reprezinta conform lui Ponta, "un grav atentat la prestigiul si integritatea sistemului de justitie din Romania".

"Pedeapsa aplicata (daca nu cumva chiar si incadrarea juridica) este insa evident netemeinica si de natura sa produca o grava si ireparabila atingere sistemului de justitie din Romania, o stare de revolta si neincredere in hotararile acesteia. [...] Condamnarea la doar 5 ani de inchisoare pentru uciderea cu violenta, intr-un spatiu public, intr-un caz mediatizat si in care dubiile nu exista - ridica semne de intrebare cu privire la modul in care procurorii si magistratii implicati si-au facut datoria",
spune Victor Ponta.

Pesedistul face o comparatie intre aceasta sentinta de omor de numai 5 la inchisoare si pedepse mai mari primite de inculpati pentru fapte cu pericol social mult mai redus.

Romanii vad cum justitia da verdicte total disproportionate, in care un criminal este condamnat la doar 5 ani de inchisoare, in timp ce in alte cazuri cu pericol social mult mai redus pedepsele sunt mai mari. [...] Siguranta cetateanului in Romania trebuie sa fie o prioritate pentru justitia romaneasca, iar acest lucru trebuie sa se reflecte si intr-un comportament mai consistent si coerent in cazurile de ucidere si violente grave, pentru care dovezile si circumstantele sunt indubitabile, din punct de vedere juridic, dar si al opiniei publice.

Foto: Intact Images

Traian Basescu vine in fata Parlamentului pe 7 martie... Lazaroiu: Basescu, dispus sa demisioneze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x