Antena Căutare

Ponta: Boc si Oprea i-au umilit pe pensionarii militari. Sa-si dea demisia!

Presedintele PSD, Victor Ponta, a cerut, astazi, dupa sedinta BPN, demisia premierului Emil Boc si a ministrului Apararii, Gabriel Oprea, pentru ceea ce el a caracterizat ca fiind "umilirea" pensionarilor militari. Ponta a spus ca Guvernul si Ministerul Apararii Nationale au facut "un abuz" in ceea ce priveste drepturile pensionarilor militari.

El a afirmat ca Hotararea de Guvern prin care se dispunea recalcularea pensiilor militarilor este suspendata in urma hotararilor Curtii de Apel si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Este un abuz evident din partea Guvernului si a Ministerului Apararii. Pentru nenumaratele situatii in care pensionarii militari au fost mintiti, primul-ministru si ministrul Apararii ar trebui sa isi dea demisia, iar cei care ii vor inlocui trebuie sa ia masuri pentru a opri aceasta incalcare a legii si a acestui abuz fara precedent", a declarat Ponta.

Presedintele PSD a afirmat ca statul va trebui oricum sa plateasca pensionarilor militari drepturile diminuate ca urmare a recalcularii, dupa deciziile care vor fi luate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in fata contestarilor.

"Este insa mult mai rational sa oprim acest rau de acum, iar faptul ca de un an de zile prim-ministrul, ministrul Apararii, fostul si actual ministru al Muncii i-au mintit pe pensionari implica o raspundere politica si demiterea acestora", a mai spus Ponta.

Sursa: Jurnalul National

Vanghelie nu vrea in engleza: "Este ziua asa de frumoasa si vreti sa stricati stirile"... Teodor Baconschi: “Perspectivele economice ale Romaniei sunt incurajatoare”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x