Antena Căutare

Ponta, dupa intalnirea cu Basescu: Romania a iesit din recesiune. Un merit foarte mare il are ministrul de Finante

Victor Ponta a declarat ca toate datele arata ca tara noastra a iesit din recesiune, iar un merit foarte mare pentru acest fapt il are ministrul de Finante, Florin Gerogescu

Premierul a afirmat, dupa intalnirea cu Traian Basescu la Palatul Cotroceni, ca "a fost un moment foarte bun in care, impreuna cu presedintele Traian Basescu, am analizat unul dintre cele mai importante rezultate ale actualului Guvern, in ultimele 6 luni. (…) Un merit foarte mare il are domnul ministru de Finante, Florin Georgescu. Romania a reusit o stabilizare macroeconomica din punct de vedere financiar si economic. Romania a iesit din punct de vedere statistic si economic din recesiune, dupa ce in trimestrul IV din 2011 si trimestru I din 2012 consemnase o scadere economica.

Ponta a mai dorit ca, inainte de campania electorala ce va incepe vineri, sa prezinte cateva cifre si evaluari in afara politicului, "ce nu pot fi contestate, ci doar, cel mult, interpretate":

- Cea mai importanta reforma a actualui Guvern este cea a sectorului energetic din Romania, prin adoptarea unei legislatii moderne si performante.

- Referitor la cursul de schimb, la intrarea in atributii a actualui Guvern, cursul era 4,4 ron/euro, astazi este 4,5. Eu cred ca este o chestie buna ca avem un curs stabilizat si ca acea diferenta de 0,1 ron/euro a fost, asa cum a explicat si Mugur Isarescu, cauzata de seceta din agricultura.

De asemenea, referitor la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, premierul a precizat ca "A fost o discutie extrem de serioasa, de tehnica si de institutionala. Din punctul meu de vedere, imi doresc ca institutia Guvernului si a Presedintiei sa respecte aceste linii de colaborare institutionala”

Victor Ponta s-a intalnit cu Traian Basescu. Cei doi au cazut de acord asupra bugetului pe 2013... Ponta: Raed Arafat nu si-a dorit functia de ministru al Sanatatii, dar sper sa il conving sa ramana in Guvern si dupa 9 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x