Antena Căutare

Ponta flutura necesitatea unei noi motiuni de cenzura

Opozitia ar trebuie sa vina cu o noua motiune de cenzura dupa decizia CCR de neconstitutionalitate emisa in cazul legii de reducerea pensiilor, a declarat vineri, liderul PSD, Victor Ponta. El a precizat ca va discuta in aceste zile aceasta posibilitate de atac cu colegii de partid.

"Solutia in aceste moment este demisia Guvernului Boc care nu mai are nici suport in Parlament, nici la CCR, iar panica stranita de Guvernul Boc prin aceste masuri neconstitutionale risca sa duca Romania dincolo de prapastie in care se afla in acest moment. Am de gand sa ma intalnesc in aceste zile cu colegii din PSD si daca nu exista niciun fel de reactie normala sau rationala din partea PDL sau a presedintelui Basescu, iau in calcul luni sa introducem o noua motiune de cenzura impotriva Guvernului actual, fiindca trebuie sa folosim orice arma ca sa scapam romania de acest flagel care este Guvernul Boc", a declarat Victor Ponta.

Liderul social-democrat a evitat sa dea un prognostic cu privire la sansele de reusita ale unei noi motiuni de cenzura, apreciind doar ca "suntem dincolo de limita suportabilitatii".

"Solutiile propuse de Guvernul Boc nu vor face decat sa adanceasca criza economica si sociala si este de datoria presedintelui Basescu care a sustinut acest Guvern, dar si a opozitiei sa scapam Romania de acest guvern. orice solutie este mai buna acum decat pastrarea guvernului actual", a mai afirmat Ponta, cerand totodata si o regandire a acordului Romaniei cu FMI.

In schimb, liderul PSD nu a dorit sa explice ce se va intampla daca Guvernul Boc ar cadea.

"Vreau sa iesim din schemele tipce, aranjamente, calcule parlamentare. Suntem intr-o criza atat de grava, sansa de a iesi din aceasta criza cu Guvernul Boc este zero si cred ca trebuie sa facem tot ce tine de noi in Parlament sa scapam de el. Orice alt guvern va avea mai multa credibilitate si mai mult sprijin pentru a opri criza din Romania. Daca avem sanse sa ii dam jos saptamana viitoare, o vom face, daca nu vom incerca in toamna, dar atunci situatia va fi si mai grava", a sustinut Ponta.

"Nu e doar o batalie intre PSD si Basescu si Boc, ci e o batalie intre Basescu-Boc si restul Romaniei. Oferta PSD-ului nu poate fi decat o guvernare PSD cu un program de guvernare social-democrat. Orice alt guvern in acest moment ar avea mai mare credibilitate decat guvernul Boc. Nu pot sa il fortez pe domnul Basescu sa faca ce nominalizare vrem noi", si-a justificat Ponta pozitia cu privire la viitorul guvern.

Cresterea TVA, batuta in cuie, Guvernul analizeaza concedieri masive in randul bugetarilor... Marko Bela, dupa decizia CCR: Nu exista alte surse importante, decat cresterea cotei unice si a TVA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x