Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Ponta: "Il suspectez pe Basescu ca si in 2009, dar si acum are surse ilegale pentru campanie"

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Sibiu, ca îl suspecteaza pe presedintele suspendat Traian Basescu de faptul ca "si în 2009, dar si acum, are surse ilegale pentru campania electorala", afirmand ca este de datoria autoritaţilor statului sa elucideze acest lucru.

Intrebat, într-o conferinţa de presa, daca va fi desecretizata licenţa de la Rosia Montana, premierul Victor Ponta a spus ca pentru acest lucru are nevoie de acordul celor de la Gold Corporation.

"Fara acordul celor de la Gold Corporation ne putem trezi cu proces. Eu vreau sa spun un singur lucru: l-am acuzat de atatea ori pe Traian Basescu - si o fac în continuare - ca este direct interesat în diverse afaceri din Romania. Singura soluţie sa aflam care sunt acele interese este sa desecretizam acele contracte si eventual sa vedem daca au ajuns la campania lui Traian Basescu bani din diverse afaceri. Daca nu se doreste, nu pot decat sa cred ca aceste afirmaţii au si ceva concret", a declarat Victor Ponta.

Raspunzand unei alte întrebari a jurnalistilor, Ponta a spus ca este de datoria statului sa elucideze de unde a avut Traian Basescu bani pentru campanie.

"Il suspectez pe Traian Basescu ca si în 2009, dar si acum, are surse ilegale pentru campania electorala si cred ca este de datoria autoritaţilor statului sa elucideze acest lucru. Pana la urma, fostul premier domnul Adrian Nastase a fost condamnat pentru finanţarea ilegala a campaniei din 2004. Eu nu vreau sa cred ca numai cel care pierde este cercetat. Cel care le-a castigat, domnul Basescu, cred ca trebuie sa raspunda în egala masura de unde a avut bani pentru campanie", a spus Ponta.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Recomandari