Antena Căutare

Ponta: Indiferent ce spun miniştrii din guvernul demis, să ştiţi că gaura este uriaşă; Probabil că deficitul va sări de patru la sută

Liderul Pro România a declarat, luni, că trebuie instalat cât mai curând ”un guvern cât mai bun”, pentru că există o lipsă uriaşă de bani, indiferent ce susţin cei din Guvernul Dăncilă. ”Probabil că deficitul va sări de patru la sută”, a spus Ponta.

Liderul Pro România a declarat, luni, că trebuie instalat cât mai curând ”un guvern cât mai bun”, pentru că există o lipsă uriaşă de bani, indiferent ce susţin cei din Guvernul Dăncilă. ”Probabil că deficitul va sări de patru la sută”, a spus Ponta.

”Singura problemă pe care o avem cu toţii este să avem cât mai repede un guvern cât mai bun, pentru că, indiferent ce spun miniştrii din guvernul demis, să ştiţi că gaură este uriaşă şi nu sunt bani nici de salarii, nici de pensii. Până la urmă, aţi văzut astăzi că de la promisiuni că să le dea la primari atâţia bani, nu le mai dă nimic. Le-a dat nişte bani de funcţionare, pe care, de fapt, îi luaseră tot de la ei. Aşa ştiu şi eu să îţi iau 100 de lei şi să îţi dau 50 înapoi şi să zic că ti-am dat bani”, a declarat, luni, Victor Ponta.

Acesta afirmă că deficitul este foarte mare.

”Pe bugetul actual, ştiţi bine că nici pentru majorările de la 1 septembrie nu erau bani. Au zis că vor să încaseze trei miliarde şi jumătate, printr-o mai bună colectare, dar nu ai de unde să colectezi mai bine. La rectificarea bugetară va creşte deficitul”, a mai afirmat liderul Pro România.

Ponta crede că deficitul bugetar va trece de 4%.

În august, Guvernul Dăncilă a făcut prima rectificare bugetară pe 2019. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că rectificarea era pozitivă, depăşirea ţintei asumate de deficit bugetar nu era un pericol, fiind asigurate fonduri pentru pensii şi salarii.

În schimb, Senatorul PNL Florin Cîţu a susţinut că datele din documentele pentru rectificarea bugetară erau false şi sublinia că toţi vinovaţii vor răspunde.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele opt luni cu un deficit de 21,9 miliarde lei (4,61 miliarde euro), 2,1% din Produsul Intern Brut (PIB), cu 50% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile de personal au crescut cu 20,9%, arată datele publicate, în 3 octombrie, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Sursa : news.ro

Victor Ponta a anunţat că Gabriel Petrea s-a înscris în Pro România... Ciolacu: Abia aştept să văd cum oameni de stânga îl vor vota cu două mâini pe Orban! Pregătiţi-vă de artificii, PSD chia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x