Antena Căutare

Ponta:"Nu am fost si nu voi fi niciodata prim-ministrul lui Traian Basescu"

Victor Ponta, noul premier al Romaniei a vorbit marti seara in emisiunea "Sinteza Zilei" despre planurile noii guvernari.

- Eu nu sunt si nu voi fi niciodata primul ministru al lui Traian Basescu, chiar daca Domnul Ungureanu era prim ministrul lui. Eu am fost votat pentru aceasta functie.

- Presedintele nu avea alta solutie decat daca dorea sa suporte imediat consecintele gestului sau. Ostilitatea dintre mine, Crin Antonescu si Traian Basescu va exista in continuare, gandim profund diferit. Pentru domnul Basescu, decizia de a ma nominaliza a fost salutara, cum spunea predecesorul meu, in sensul de salvatoare pentru domnia sa. Nu m-a surprins nominalizarea, nu ma asteptam in schimb sa dam jos Guvernul Ungureanu.

- Traian Basescu si-a dorit sa pastreze Guvernul Ungureanu pentru ca ii era foarte util, cel putin dumnealui.

- Au fost parlamentari PDL si UDMR care au inteles ca ceea ce li se cere este anormal, si au votat caderea Guvernului Ungureanu.

- Sunt convins ca exista colegi care ar putea fi mai buni ministri decat cei alesi, dar asa am considerat eu ca este cel mai bine. Sunt oameni cu foarte mare experienta, alaturi de care cred ca voi putea trece de aceasta perioada dificila.

- Prin Ordonanta de Urgenta am oprit banii care erau retinuti ilegal. De luna viitoare, pensionarii vor primi lunar exact banii care le-au fost retinuti. Au fost banii retinuti 16 luni, tot in 16 luni isi vor primi banii inapoi. Noi vrem sa gasim acel proiect de lege prin care oamenii sa aiba certitudinea ca isi primesc banii inapoi sa sa isi retraga plangerile.

- De la 1 iunie vom mari salariile cu 8%, urmand ca din decembrie sa vina si a doua etapa de majorare.

- Referitor la HG privind UMF, am decis retragerea recursului Cabinetului Ungureanu. Astfel, infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost suspendata.

- A patra Ordonanta de Urgenta este recuperarea banilor de la primariile PDL.

- Am decis si numirea Purtatorului de Cuvant. Andrei Zaharescu va fi Purtatorul de Cuvant pentru perioada urmatoare.

- In calitate de prim-ministru al Romaniei vreau sa cer iertare pensionarilor pentru nedreptatea care li s-a facut.

- Gestul presedintelui cu privire la Andrei Marga a fost mai mult o disputa personala. Daca ar fi fost vorba de altceva as fi intervenit imediat.

- Eu consider ca USL este in mod detasat pe primul loc la alegerile locale cat si generale. Nu am nevoie sa dau nici pomeni electorale, nici alte lucruri care sa ne aduca voturile. Noi avem nevoie doar sa nu fim furati in ziua votului.

- Referitor la gazele de sist se suspenda orice fel de autorizare pana se stabileste un standard european pentru Protectia Mediului. Acest lucru este trecut deja in Planul de Guvernare.

- Despre CupruMin, nu ne vom apuca sa il vindem pentru interesele noastre strategice cum au vrut sa faca altii. Vrem sa ne asiguram ca resursele naturale raman in cadrul Romaniei. In patru luni venim cu o strategie pentru aceasta problema.

- La Rosia Montana, putem crea locuri de munca, dar depindem de mai multe conditii. Trebuie clarificate mai multe lucruri inainte de a vorbi despre proiecte.

Foto: Intact Images

Lucian Duta: Ponta are atitudine de "procuror stalinist"... Dan Mihalache, numit secretar general adjunct al Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x